Mindeord for Jørgen Andersen - GymDanmark

Mindeord for Jørgen Andersen

Mindeord for Jørgen Andersen, af Jens Peder Jensen & Karsten Borg Høj, tidligere og nuværende formand for Silkeborg Pigerne og Drengenes bestyrelse:

‘Det var med sorg og tristhed Silkeborg Pigerne & Drengene modtog meddelelsen om Jørgen Andersens død natten til d. 21. maj. Jørgen har altid været en del af spring rytme gymnastikken  (Teamgym i dag, red.) og var med til at stifte Silkeborg Pigerne & Drengene. Han har været træner i adskillige år og har vundet utallige danske mesterskaber. Der er mange gymnaster, der har haft Jørgen som træner, og mange af gymnasterne har under Jørgens kyndige hånd udviklet sig til dygtige og talentfulde idrætsudøvere, der samtidig har udviklet sig til hele mennesker. Jørgen har igennem mange år sat sine aftryk på spring rytme gymnastikken og har været med til at tage mange initiativer. Han er blandt andet opfinder af SpringCup, som er blevet en af de største gymnastikstævner og som stadig efter næsten 30 år er et stort tilløbsstykke hvert år. 

Jørgen har haft stor betydning for Silkeborg Pigerne & Drengene. Han har præget og udviklet konkurrencegymnastikken, og han har været med til at skabe en gymnastikkultur og gymnastikånd, som stadig lever i foreningen. Jørgen fandt rejsegenet i foreningen. Han grundlagde i sin tid opvisningsholdet, der har givet hundredvis af opvisninger rundt omkring i hele Europa. De har givet masser af gymnaster uforglemmelige gymnastikoplevelser, samt et sammenhold og kammeratskab på de lange busture ned gennem Europa.

Silkeborg Pigerne & Drengene siger hermed tak til Jørgen Andersen og vil mindes ham og have ham i tankerne i årene fremover’.

Satte for alvor skub i spring rytme gymnastikken i Danmark

Næstformand i GymDanmark Lene Christiansen har kendt Jørgen Andersen gennem mange år, og siger:

‘Jørgen knoklede for at spring rytme gymnastikken skulle være for alle, der havde lyst til at lave spring rytme gymnastik. Han opfandt derfor også flere forskellige konkurrencer der for alvor var med til at sætte skub i udviklingen, i det som vi idag kender som TeamGym. Spring Cup (Individuelt mesterskab i spring på bane, og spring på trampet) var en af Jørgens opfindelser, og ligeledes er begynderkonkurrencerrne, med forskellige konkurrence setup, noget Jørgen etablerede. Når man kom til Silkeborg, enten som gymnast, træner eller dommer, var det vigtigt for Jørgen at vi alle følte os godt tilpas og han gjorde meget ud af, at vi alle blev behandlet ordentligt.

Jeg har mange gode minder gemt i mit hjerte’.