Spændstige gymnaster og stolte forældre brugte weekenden i Randers Arena - GymDanmark

Spændstige gymnaster og stolte forældre brugte weekenden i Randers Arena

Af Amalie Rud Seerup

Randers Arena summede af stolte forældre, spændte gymnaster og en hede fra sommervejret, da 2. runde af Forbundsmesterskaberne i TeamGym for junior blev afviklet i weekenden. Over 100 juniorgymnaster var forbi dommerne, da det skulle afgøres, hvem der skulle kvalificere sig til Danmarksmesterskaberne på lørdag. 

Danmarks juniorer har et særligt højt niveau – også i forhold til vores europæiske konkurrenter. Dette niveau kan ses til internationale konkurrencer, hvor især drengene er suveræne, men pigerne ligger også i toppen. Drengenes tekniske kunnen i spring og pigernes elegance i rytme gjorde konkurrencen seværdig for både forældre, søskende og andre gymnastikentusiaster.

Desuden var dagen præget af spænding, da holdene lå tæt i point fra kvalifikationen i 1. runde. Der var hold, der havde et så stort forspring, at der var plads til fejl, men der var også hold, som vidste, at kampen om pladserne til Danmarksmesterskaberne slet ikke var afgjort endnu.

Dagen for the underdogs
I juniormixkonkurrencen leverede de ni hold fine præstationer og placeringerne fra 1. runde holdt mere eller mindre for alle hold. GHG-TeamGym Herlev lagde sig på førstepladsen godt hjulpet på vej af dagens bedste rytmeserie med en karakter på 17,200. Ikke langt efter kom Gladsaxe IF efterfulgt af Jerne Idrætsforening og på fjerdepladsen Farum Gymnastikforening.

Mixkonkurrencen er den mindste række i junior med kun ni hold, der deltager, og derfor er der kun en pulje.  I drengerækken er der to puljer og i pigekonkurrencen hele 10 puljer.

I både pige- og drengerækken kravlede et hold fra bunden til toppen og med til Danmarksmesterskaberne på lørdag. TeamGym Aarhus’ juniorpiger overhalede fire hold indenom og steg fra ottendepladsen fra 1. runde til fjerdepladsen og en billet til Danmarksmesterskaberne. Det samme gjorde GF Køge Bugt, der også var kvalificeret som nummer otte i første division i drengerækken, men som endte på en fjerdeplads.

I pigekonkurrencen havde TeamGym Greve kvalificeret sig i spidsen, men en usikker trampet gjorde, at holdet måtte se sig slået af både Nivå GF og Viborg GF. Nivå tog altså guldet til Forbundsmesterskaberne med en flot præstation på alle tre discipliner.

I drengerækken lå TeamGym Aarhus i spidsen med et stort forspring fra 1. runde på over tre point. Der var derfor råd til fejl, men drengene løb med Forbundsmesterskabet og bedste karakterer på alle tre discipliner. Hvis Aarhus vinder Danmarksmesterskabet på lørdag er det for femte gang i træk. De andre drengehold leverede også konkurrencer med højt niveau, men for mange af holdene blev de sat tilbage af rytmekarakteren, hvor Aarhus og Roskilde TeamGym, som de eneste, er over 20 point og derfor har et forspring på flere point.

 

De 12 hold, der kvalificerede sig til DM er:

Mix:
1. GHG-TeamGym Herlev        
2. Gladsaxe IF              
3. Jerne Idrætsforening    
4. Farum Gymnastikforening

Piger:
1. Nivå GF      
2. Viborg GF      
3. TeamGym-Greve        
4. TeamGym Aarhus   

Drenge:
1. TeamGym Aarhus          
2. Roskilde TeamGym      
3. Odense Gymnastik Forening          
4. GF Køge Bugt          

 

Toppen af dansk TeamGym i Ceres Arena
På lørdag går det løs i Ceres Arena i Aarhus, hvor de bedste fire hold i hver række skal konkurrere om Danmarksmesterskabet. Der skal altså kåres 11 Danmarksmestre i TeamGym og billetter kan købes her 

Hvis vi kigger på årets tidligere junior-konkurrencer, bliver det i pigerækken, der bliver mest spænding til DM, da holdene har skiftet placering igennem foråret. I drenge- og mixrækken er placeringerne mere fasttømret, men da det er Danmarksmesterskaberne, og alle hold starter fra nul, kan alt ske.

DR livestreamer fra Danmarksmesterskaberne d. 27. maj, og GymDanmark har livestreamet fra mini-, junior- og senior. Link kommer i løbet af ugen her:

Forbundsmesterskaber. Juniorkonkurrencen kan genses her