EM med perspektiver - GymDanmark

EM med perspektiver

Ved EM i Idrætsgymnastik 2017 deltog Danmark med syv idrætsgymnaster, heraf fem herrer og to kvinder. Gymnasterne vidste på forhånd at det var et svært felt de var oppe i mod og det lykkedes ikke danskerne at opnå finalepladser. Trods det for nogle ikke gik helt som forventet, tager både gymnaster og trænere erfaringer med sig hjem, som nu skal bruges til at arbejde frem mod VM i efteråret.

Herrerne

Tre af de danske herrer (Helge Vammen, Joao Marcus Fuglsig og Joachim Winther) gennemførte den prestigesfyldte og krævende All-Around ved dette EM, og var efter konkurrencerne godt tilfredse med resultaterne. Tilbage i AA-konkurrencerne efter to år var Aarhusianske Helge Vammen, som opnåede danskernes bedste resultat og en samlet placering som nr. 37/59, et resultat som den rutinerede idrætsgymnast er ganske godt tilfreds med og siger: 

‘Efter en vellykket AA til DM for tre uger siden, kunne jeg godt mærke, at det var to år siden, jeg sidst havde været med i alle seks discipliner. Det var på dagen, at jeg besluttede at give AA’en et skud, og jeg er rigtig godt tilfreds med min præstation. Jeg tog et redskab af gangen og kom fint igennem dem alle, samtidig med at jeg forsøgte at nyde konkurrencen. Jeg er især godt tilfreds med bensving, hvor jeg ikke har scoret så højt før internationalt set, når man tager de nye regler (COP) i betragtning.

Se klip fra Helges bensvingsøvelse på facebook her

Se alle resultater fra herrernes kvalifikation her

Se review af live streaming her

Kvinderne

Mange havde glædet sig til at se stortalentet Marie Skammelsen debutere ved et senior EM, ikke mindst Marie selv, men en skade i foden som hun pådrog sig midt i marts ødelagde en optimal forberedelse frem mod EM. Det var på forhånd besluttet at Marie ikke skulle stille op i All-Around konkurrencen, og at det blev på bom og i barre, at Marie skulle have sin senior debut. Holdkammeraten fra KG66, den erfarne og rutinerede Mette Hulgaard havde også glædet sig til EM efter en suveræn optakt små to uger før hvor hun vandt DM. Desværre blev EM ikke hvad kvinderne havde håbet på, og nogle unødvendig fejl gjorde, at det ikke lykkedes at opnå finalepladser. Mette Hulgaard gennemførte AA-konkurrencen og sluttede samlet som nr. 62.

Landstræneren havde forud for konkurrencerne, heller ikke sat forventningerne op efter finalepladser grundet Maries skade. Formålet med EM var at sikre nødvendig erfaring på internationalt niveau, og Bernadett Balázs siger: ‘Vi havde nogle fejl, og konkurrencerne gik derfor kke som vi havde forventet. Vi er dog godt på vej og skal arbejde på at blive mere stabile. Forhåbentlig er Marie snart 100% skadesfri igen, så vi kan arbejde videre frem mod VM til efteråret’

Se klip fra kvindernes konkurrencer her

Se alle resultater fra kvindernes kvalifikation her

Resultatformidling

Der har mildest talt været problemer med resultatformidlingen fra Cluj, og derfor har det været svært at følge konkurrencerne. Du kan følge finalerne via live streaming, og vi anbefaler at man holder sig orienteret om resultaterne via UEGs hjemmeside her

Find program, tider mm. her