GymnastikKabalen der gik op - GymDanmark

GymnastikKabalen der gik op

Af Cecilie Poder

Der var lagt i ovnen til en stor oplevelse, da freestylerapperen Klaskefar og beatboxeren Tahir stod klar til at præsentere dagens 11 shows. Foruden de to efterskoler var programmet nemlig fyldt med nogle af de bedste fra GymDanmarks mange discipliner, der alle leverede intense optrædener. Der var bl.a. besøg af Roskilde Teamgym, Powertumbling Landsholdet og Motus, som er kendt fra ’Danmark har Talent’.

Godt fra start med Sorø Gymnastikefterskole
Da startskuddet lød var Sorøs mange gymnaster klar til at indtage gulvet. Mille fra Sorø Gymnastikefterskole udtaler: ”Det er en dag, vi alle har glædet os vildt meget til. Vi har aldrig optrådt for så mange mennesker før. Men det gjorde det hele så meget federe med lys og lyd, og alle de mange glade mennesker, der var der”. Med smil og god energi leverede gymnasterne en opvisning med højt tempo, der bød på sjippeserie med flotte orange effekter fra torvene og en veludført, kontrolleret parkourserie. Deres springkoncept var dynamisk og fremstod som et godt, koordineret væld af spring.

Det var Roskilde Teamgym, der afløste Sorø på gulvet med rytmeserier og trampetspring. Både herrerne og damerne stod skarpt i de mange flotte momenter og ensartetheden var på sit højeste i rytmeserierne, og de var alle flyvende i trampet-runderne. I skiftet fra rytme-serie til trampet fik Sports Acro-parret Sara og Kenni fra TSA Arcolife, Toreby Sundby Gymnastikforening lov at vise deres høje niveau med en fantastisk par-serie. Håndstand og kast var bare nogle af de elementer, parret mestrede til fulde, og de fik stort bifald, da Kenni gik i fuld spagat balancerende med Sara i en håndstand.

Stevns Elite, Gerlev Performance Team og PI-X udfordrer rytmeserien
I skarp kontrast til Roskilde Teamgyms rytmeserier var Stevns Elite, Gerlev Performance Team og PI-Xs serier. Med et mere æstetisk udtryk indtog de gulvet og viste en helt anden side af rytmeuniverset, der var meget udtryksfuldt. De flotte rammer og publikums opbakning gjorde stort indtryk på Stevns Elite, hvor Amalie udtaler: ”Følelsen på gulvet var for vild. Stemningen, musikken og lyset spillede bare. Man følte sig så godt tilpas og tryg hver gang, publikum jublede og klappede. Ens adrenalin pumpede bare hurtigere og hurtigere i løbet af vores show”. Og følelsen efter showet var ifølge Amalie endnu vildere: ”Det kan godt være følelsen på gulvet var vild, men følelsen bagefter var ubeskrivelig. Vi kiggede alle på hinanden og man kunne bare mærke, at vi alle var helt oppe at ringe over denne oplevelse”. De mange timer i træningstimer har båret frugt, for gymnasterne var meget ens og præcise i udførelsen af fantastiske rytmebevægelser.

Utrolige præstationer fra Landsholdet i Powertumbling og Motus
Et af showets højdepunkter var Powertumbling Landsholdet, der i den grad leverede en intens serie af spring. Med en tilløbsbane så lang at publikum ikke kunne se starten, sprang selv de yngste gymnaster flikflak og whipback ned af den 30 meter lange fiberbane. De var alle et imponerende syn, der gav publikum noget at klappe af. Landsholdet var også en af favoritterne hos Mille, der siger: ”Der var nogle hold, jeg virkelig havde set frem til – det var Powertumbling Landsholdet og Roskilde Teamgym. Det var vildt fedt at se – sindsygt dygtige gymnaster”.

Ligesom rytmeserien blev udfordret af Stevns Elite, Gerlev Performance Team og PI-X blev springkonceptet i den grad udfordret, da Motus satte den karakteristiske vippe op. ”Højt at flyve” siger en del af et ordsprog, og Motus var i den grad ude at flyve med imponerende mange rotationer på turen ned igen. Deres show var gennemført og dejlig improvisatorisk til stor begejstring for publikum.

Gymnastikefterskolen Stevns og kabalefinale
Energien var stadig høj da dagens sidste hold Gymnastikefterskolen Stevns indtog gulvet. Opvisningen var godt bygget op, og der var sammenhæng i musikken, lyset og rekvisitterne, som gav et godt helhedsindtryk. Springene indgik som en del af serierne og springkonceptet var utrolig velkoordineret, når de mange gymnaster sprang synkront, på kryds og på tværs. Om holdenes indsats på gulvet, siger Amalie: ”Man kunne tydeligt se på de andre hold på gulvet, at de også synes, det var fedt. Hver gang publikum jublede, så man glæden i alle gymnasternes øjne. Alle holdene gav den maks gas på gulvet og det var virkelig fedt at se”.

Afslutningsvis gik kabalefinalen i gang. ”Vi havde jo lavet en lille serie med Stevns, hvilket jeg synes var virkelig fedt og en god måde at få blandet os lidt sammen på” siger Mille om den afsluttende rytmeserie. De mange, mange gymnaster fyldte hele gulvet en sidste gang, og der var store smil og grin at spotte over hele første række. De gik ud med stående klapsalver fra et begejstret publikum.

Læs meget mere om GymnastikKabalen her og se billeder og video fra dagen