Tilbage til gymnastikken; En historie fra træningshallen - GymDanmark

Tilbage til gymnastikken; En historie fra træningshallen

Af Cecilie Poder

Seniorholdet Showtime fra Karlslunde IF har trænet trofast siden holdet blev genetableret i 2015. Efter års pauser har seniordamerne atter genfundet glæden ved gymnastikken, og de værdsætter muligheden for fortsat at kunne dyrke deres yndlingssport. De 10 gymnaster i alderen 14-22 år er enige om én ting, når det kommer til deres ugentlige træning: Det er ikke ’bare’ træning. Med forskellige baggrunde i grand prix-, konkurrence- og opvisningsuniverset er de et blandet hold af erfarne gymnaster, der efter en pause, nu igen er samlet om det, de brænder for.

Julie på 22 år siger ”Det er fedt, at vi har fået etableret et hold, som er for ”gamle gymnaster”, her kan vi dyrke den sport, vi elsker”.

Gymnastikken giver ny energi

Gymnastikken er for seniorpigerne et kreativt frirum og et pusterum fra hverdagstravlheden, hvor sammenhold og fællesskab er nøgleordene. Selvom man har haft nej-hatten på fra morgenstunden pga. fx et forsinket tog, kan man være sikker på at gå fra træning med et smil, fordi man har fuld opbakning blandt holdkammeraterne. Det bliver beskrevet som et fællesskab, man ikke kan sammenligne med ret meget andet. De er hinandens bedste motivationsfaktorer, der hjælper hinanden med alt fra udvikling af idéer til opvisninger og gode råd til forbedring af spring.

”Det sociale spiller en stor rolle, man har trænerne til at give feedback og et lille klap på skulderen efter et godt eller dårligt spring, men uden ens veninder i køen ville jeg ikke være den samme gymnast. De har lært mig meget mere og sat højere ambitioner for mig end nogen træner ville kunne” siger Mie på 22.

Gymnastik har ingen alder

Muligheden for at dyrke gymnastik er altså ikke blevet mindre, selvom man er blevet ældre. Det er en af de mange fordele ved breddegymnastikken, der netop henvender sig til alle aldre og niveauer: ”det er vildt fedt at gymnastikken ingen aldersgrænse har, og at man kan udfordre sig selv på mange områder” siger Camilla på 19 år. Dét er opvisningerne et godt eksempel på. Og selvom Showtime først er begyndt at opvise igen i år, så er seniordamerne alligevel svært begejstrede for arrangementerne, der er til stor inspiration.

Emma på 20 år siger ”Opvisningsdagene er utrolig hyggelige, men også inspirationsrige. Mange hold kommer med noget nyt, der er værd at tage med sig hjem og bruge til næste forberedelse af træning eller opvisning. Altid godt med nye ideer”.

Ny inspiration til jeres forening

Måske har jeres forening også gymnaster som har været ude en periode, og som nu gerne vil tilbage til foreningen. Mangler I inspiration til disse gymnaster, så har GymDanmark masser af produkter på hylden, og helt sikkert også noget til jer. Tag et smugkig på hylden her, eller kontakt vores udviklingskonsulenter og hør mere.