Veteranerne vinder DM i Idrætsgymnastik - GymDanmark

Veteranerne vinder DM i Idrætsgymnastik

Mette Hulgaard (KG66) vandt sin niende titel som danmarksmester i kvindelig idrætsgymnastik AA og hos herrerne var det Helge Vammen (VIK) som kunne notere sig sin ottende AA DM-titel. Flot af de to rutinerede gymnaster, som dermed får den bedst tænkelige optakt til EM i Rumænien om små tre uger.

For 30-årige Helge Vammen har det været en lang kamp at komme tilbage til toppen i AA. Helge har siden sin skade i 2015 arbejdet sig tilbage ved blandt andet at starte ‘forfra’ med enkelte discipliner og til nu hvor han kører en fuld AA-konkurrence. Det er også en glad og stolt Helge Vammen der siger ‘At vinde dette DM er den bedst mulige optakt til EM, jeg har bevist at jeg stadig kan være med i toppen af dansk idrætsgymnastik. Dette DM er kulminationen på et dedikeret arbejde siden hold-DM i efteråret 2016.

Også den 28-årige Mette Hulgaard, som kørte en fejlfri AA, er rigtig glad for sin guldmedalje og siger ‘det er rigtig dejligt at køre alle fire redskaber igen, det har vi arbejdet hårdt på. Nu skal der finjusteres frem mod EM’ smiler Mette.

Se eller gense streaming af konkurrencerne på YouTube her

Se videoklip fra konkurrencerne på facebook her

Ungdomsrækker

Ud over senior konkurrencerne, blev en række ungdomsrækker også afholdt denne weekend. 

Læs mere her

DM fra sidelinjen

For Marie Skammelsen og Marcus Bovien Frandsen, måtte DM2017 opleves fra sidelinjen. Marie skal holde sin fod i ro indtil EM, og Marcus kunne med sine to brækkede fingre heller ikke deltage. Begge gymnaster viste dog stort sportsmanship, og heppede på sine holdkammerater under konkurrencerne. En handling der også understreger gymnaster med et stort overskud.

Publikumsvenligt DM

DM i Idrætsgymnastik afholdes med deltagelse af både kvinder og mænd. Derved skabes et godt fundament for et samlet DM, som Udvalget for Idrætsgymnastik (UIG), arrangørforeningen og forbundskontoret har et godt samarbejde omkring. Ved dette års DM havde man sat sig for at afvikle et mere publikumsvenligt DM, som skal bidrage til at løfte helheds oplevelsen for både gymnaster og publikum.

Det var derfor en rigtig glad formand for UIG Morten Rasmussen der efter konkurrencerne kunne konstatere, at arbejdet med at få afprøvet live stream med kommentatorer, bedre resultatformudling i hallen med skærme til publikum, samt musik til at markere skift fra opvarmning til konkurrence, alle var nye tiltag som medvirkede til en flot ramme om gymnasterne og deres trænere. ‘Det er klart at der ved en premiere er ting vi ikke helt lykkedes med, men viljen er der, og vi tager de gode erfaringer med os til næste gang’ siger en tilfreds UIG formand.

Se fotogalleri fra DM2017 her 

All Around (AA) senior, danmarksmesterskaber 

Kvinderne

  1. Mette Hulgaard, KG66
  2. Tinna Odinsdottir, VIK
  3. Victoria Gilberg, VIK

Mændene

  1. Helge Vammen, VIK
  2. Joachim Winther, AIG
  3. Joâo Marcus Fuglsig, VIK

Se alle resultater her

Disciplinfinaler senior, danmarksmestre

Kvinder
Hest: Ida Holst (Gefion)
Barre: Tinna Odinsdottir (VIK) og Victoria Gilberg (VIK)
Bom: Victoria Gilberg (VIK) 
Gulv: Victoria Gilberg (VIK) 

Mænd
Gulv: João Marcus Fuglsig (VIK) 
Bensving: Helge Vammen (VIK) 
Ringe: Christoffer Wikke Hallund (Gefion) 
Hest: João Marcus Fuglsig (VIK)
Barre: Helge Vammen (VIK)
Reck: Jacob Dahlslund Buus (Gefion)

Se alle resultater her