Oplev Danmarksmesterskaberne i Idrætsgymnastik 2017 - GymDanmark

Oplev Danmarksmesterskaberne i Idrætsgymnastik 2017

KG66 lægger denne weekend rammerne om GymDanmark DM 2017 i Senior, Junior og Youth for kvinderne, og for herrerne Senior, U18, U16 og Masters. Se hele programmet her 

Søndagens disciplinfinaler live streames, find linket her.


Kvinderne

På kvindesiden, skal DM 2017 for Marie Skammelsen og Mette Hulgaards vedkommende, primært bruges som opvarmning til EM, dog er det ikke besluttet om Marie grundet sin ankelskade skal spares til DM. Under alle omstændigheder vil hun ikke konkurrere om Danmarksmestertitlen. Sidste års Danmarksmester Victoria Schilling Gilberg har på det seneste været ramt af småskader, men hun glæder sig til konkurrencen og siger ’ jeg synes vi ligger meget tæt i år, og det bliver en spændende konkurrence. Jeg startede min konkurrencesæson tidligt i år ved Reykjavik International Games i januar, og har derfor trænet øvelser i et par måneder nu, og føler mig bestemt klar til dette års DM’.

Foruden seniorkonkurrencen glæder Landstræner Bernadett Balázs sig også til at se juniorkonkurrencen, da denne vil være første kvalifikationstest for de gymnaster der skal med til junior nordisk i maj. Sidst men ikke mindst glæder træneren sig også til at følge youthgruppen, hvori de måske kommende landsholdsgymnaster skal findes.

Se deltagerne her (Fem islandske kvinder deltager uden for konkurrence)


Herrerne

På herresiden er der lagt op til en lidt anderledes konkurrence end normalt. Flere af senior gymnasterne er netop kommet tilbage efter skadespauser og den regerende Danmarksmester Marcus-Alexander Bovien Frandsen brækkede desværre to fingre ved Austrian Open for et par uger siden, og deltager derfor ikke ved DM 2017. I feltet af gymnaster som kæmper om danmarksmesterskabet i mangekampen ligger blandt andre Joachim Winter der tidligere har vundet DM to gange, samt den tidligere syvdobbelte Danmarksmester Helge Vammen. Også Joao Marcus Fuglsig ligger i feltet og siger ‘Jeg begyndte først at springe igen i januar og døjer stadig med en del smerter i foden. Og da springene er mine stærkeste discipliner påvirker det selvfølgelig min allround, men jeg føler mig ret sikker på at jeg kan gøre en god konkurrence i allround og i de fleste discipliner’. 

Se deltagerne her


Nyt reglement

Ved dette DM er det første gang, at hele den danske trup kæmper under det nye regelsæt COP (Code of Points). Det internationale Gymnastikforbund (FIG) har planmæssigt i den nye OL cyklus foretaget revidering af regelsættet som trådte i kraft 1. januar 2017. Særligt bliver det spændende at se, hvad gymnasterne hver især er kommet frem til af nye øvelser, og hvor de ligger i forhold til hinanden med det nye regelsæt.

Læs COP her

 

Følg med i DM i Idrætsgymnastik 2017 her

Link til live streaming, af søndagens senior finaler

Se resultaterne her

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen