Det bobler af udvikling af træneruddannelse i alle discipliner - GymDanmark

Det bobler af udvikling af træneruddannelse i alle discipliner

De næste fire år udbyder GymDanmark flere og bedre træneruddannelser. Kvaliteten sikres af det nylige nedsatte uddannelsesudvalg, hvor alle discipliner er repræsenteret. Udvalget mødtes for første gang i sidste uge, og forventningerne til arbejdet i udvalget er store.

”Dejligt at rammerne for træneruddannelse endelig er sat og vi sammen på tværs af disciplinerne nu kan hjælpe hinanden med at udvikle træneruddannelse med høj kvalitet. Vi er alle ved at beskrive og udvikle vores uddannelse til niveau 1 og kan se mange paralleller ved hinandens arbejde. Jeg tror, at alle medlemmer glæder sig til vores første arbejdsmøde i august, hvor vi skal kigge nærmere på E-læring og trænercertificeringer” fortæller Camilla Kruse som repræsenterer den rytmiske gymnastik i uddannelsesudvalget.

Uddannelse i alle discipliner
Ønsket om at kunne levere en træneruddannelse der emmer af kvalitet, til både foreninger og efterskoler er stort og arbejdet er i fuld gang. Derfor er det en glad og forventningsfuld udviklingskonsulent i GymDanmark der siger ”Det er stærkt at vores discipliner nu har et fælles forum at sparre i. Som tovholder i udvalget glæder jeg mig meget til sammen med alle disciplinerne, at skabe et vigtigt og holdbart uddannelsesfundament i GymDanmark”

De fleste af konkurrencediscipliner har allerede udpeget ad hoc grupper med de rette kompetencer som målrettet arbejder med beskrivelse og udvikling, og flere er på vej. Aktuelt er det udvikling af GymTræner 1 der er i fokus. GymTræner 1 Basis og disciplin udbydes over sommer og efterår.

Læs mere om GymTræner1 og GymTræner1 basis her

Uddannelsesudvalget varetager følgende opgaver

  • Sikrer at alle eksisterende GymDanmark uddannelser vedligeholdes og videreudvikles

  • Sikrer det formelle uddannelsesniveau, med henblik på, den studerendes mulighed for at videreuddanne sig i DIF-regi fra niveau 3 og opad

  • Sikrer råd tråd mellem basis- og disciplinuddannelser

  • Sætter rammer for hvordan der hverves og udvikles en underviserstab af både faglig og pædagogisk høj standard

  • Koordinerer hver sæsons udbud af GymDanmark uddannelser

  • Behandler ansøgninger om diplomtræner/ITA

  • Sikrer at vi benytter de forskellige discipliners kompetencer på tværs hvor det giver mening (både på kursus- og uddannelsesniveau)


Sådan kommer jeres forening med i udviklingen

Vil I være med til at udvikle uddannelserne i GymDanmark, så tøv ikke med at tage kontakt til netop jeres kontaktperson i uddannelsesudvalget

Er du mere nysgerrig på uddannelsesudvalgets arbejde, så læs referat af deres første møde her