Idrætsgymnasterne melder klar til EM - GymDanmark

Idrætsgymnasterne melder klar til EM

Kvindernes EM

På kvindesiden repræsenteres Danmark af regerende Danmarksmester Mette Hulgaard, og den 12 år yngre Marie Skammelsen. Marie som pådrog sig en skade i foden for fem uger siden, debuterer ved dette EM som senior, og glæder sig rigtig meget til at skulle afsted.  ‘Jeg glæder mig til at opleve EM sammen med min klubkammerat Mette. Det bliver anderledes, men også spændende, at skulle konkurrere mod de bedste gymnaster i seniorrækken for første gang. Ved dette EM skal jeg dog kun konkurrere på to redskaber, så det pres jeg havde på mine skuldre er lettet en smule. Jeg vil vise det bedste jeg er i stand til at lave lige nu, så både mine trænere og jeg selv kan være tilfredse med EM” smiler Marie.

Grundet skaden i foden deltager Marie alene i disciplinerne barre og bom. Landstræner Bernadett Balázs siger ’Det bliver en god og vigtig erfaring for Marie at deltage ved EM, også selvom det måske ikke bliver til finalepladser denne gang’.

EM’s anden kvindelige deltager er den rutinerede Mette Hulgaard, som netop har vundet sit niende Danmarksmesterskab i All Around, og med den præstation sikrede hun sig den bedste forberedelse til EM. Målet for Mettes deltagelse er en stabil All Around

Læs alt om EM her (link til live streaming, program, resultatformidling mv.)

Mændendes EM

I et stærkt felt med nogle af Europas stærkeste idrætsgymnaster, udgør Helge Vammen, Christian Riisberg, Joâo Marcus Fuglsig, Joachim Winther og Jacob Buus den danske herretrup. Holdet har været samlet i Aarhus i ugen op til afgang og har trænet målrettet frem mod EM. Efter DM for to uger siden er formen på plads, og målet for alle, er veludførte stabile konkurrencer. Landstræner Marian Rizan siger ’EM er den første større internationale konkurrence med de nye regler, og derfor bliver det spændende at se hvor niveauet for både gymnastikken og bedømmelserne heraf ligger. Målet for de enkelte gymnaster er at præstere øvelser med planlagte sværhed og udførelseskarakterer. Placeringsmæssigt er målet at få gymnasterne med i den bedste halvdel i deres spidsredskaber (Christian Riisberg gulv, Helge Vammen bensving, Joao Marcus Fuglsig hest, Jacob Buus reck og Joachim Winter reck).

For 25-årige Joâo Marcus Fuglsig, som blandt andet sikrede sig guld i hest og gulv ved DM for to uger siden, bliver EM en spændende konkurrence på højt niveau, hvor de nye Code of Points-regler kommer til at spille en vigtig rolle, og han siger ’De nye regler på fx hest gør at springene skal være mere varierede, hvilket rammer en del andre gymnaster end jeg selv. Jeg satser efter planen stort og med lidt held kan det blive til en rigtig fin placering for mig’

Mere om EM 2017

 

Officielt website
Læs mere om danskerne her