Godkendt indsats ved World Cup - GymDanmark

Godkendt indsats ved World Cup

På trods af vanskelige konkurrenceforhold hvor arrangørerne havde valgt at der skulle springes i bokslys, hvilket vil sige, at hallen var mørkelagt bortset fra trampolinen i midten, gennemførte 18-årige Benjamin Salo Kjær fra Haslev TT en tilfredstillende konkurrence, med sit hidtil bedste resultat ved en World Cup.

Landstræner Anette Dalsten havde på forhånd vurderet konkurrencens primære formål til at være en pejling for tilrettelæggelse af den kommende sæson, og hun siger ‘Benjamin var fantastisk fokuseret hele vejen igennem og med en moden tilgang til tingene tacklede han de udfordringer som dukkede op. Han udførte en rigtig fin første øvelse, hvor han sprang sig ud af de småproblemer, der opstod. På anden øvelse kom han rigtig godt afsted på de to første triffer, den tredje triff blev skæv, så Benjamin valgte fornuftigt at udelade den fjerde triff for at springe sig tilbage i midten af trampolinen med et lettere spring og sikre at resten af øvelsen blev i den lille boks. Benjamin endte dermed, med imponerende 9,75 point af 10 mulige i HD (horisontal displacement, altså fradrag for at vandre ud af boksen i midten af trampolinen).

Find alle resultaterne her

Aldrig oplevet noget lignende

Det er første gang Benjamin Salo Kjær oplever afvikling af konkurrencer, som dem i Azerbaijan, og han siger ‘det har været en fed oplevelse og min bedste placering ved en World Cup nogensinde. Det taget i betragtning har jeg dog aldrig set noget lignende i en konkurrence med spotlights på trampolinerne og resten af hallen mørkelagt. Spotlights har nemlig den uheldige effekt, at de blænder lidt hver gang man har hovedet nedad! Men jeg tager masser af gode og vigtige erfaringer med mig hjem og fortsætter træningen hjemme i Haslev’, slutter en glad Benjamin.

Mere om World Cup i Trampolin

Baku, Azerbaijan, 18. – 19. februar 2017

Læs optakt til World Cup her

Foto Anette Dalsten