Årets første World Cup i Trampolin - GymDanmark

Årets første World Cup i Trampolin

Anette Dalsten siger ’Benjamins mål med World Cuppen i Baku er at prøve sin nye svære øvelse med 4 triff-spring i starten af. Denne øvelse er det planen, at han skal udføre til VM i november, så World Cuppen vil vise os, hvor langt vi er i bestræbelserne på at lave en svær, men stabil fri øvelse. I forhold til den obligatoriske øvelse er World Cuppen den første konkurrence, der springes efter reglerne i den nye olympiske cyklus, hvor der i første øvelse skal udføres 4 spring, der tæller til vanskeligheden. Det er vigtigt til det fremtidige arbejde at se, hvordan de andre nationer løser den opgave; satses der på højde, stil, vanskelighed, 4-dobbelte spring eller andet? Vi har valgt en konservativ tilgang til den obligatoriske øvelse med fokus på stil og højde uden den helt store vanskelighed. Denne taktik skal måske ændres, når vi har fået en indikation af, hvor resten af verden står’.

Læs mere om Benjamin Salo Kjær her

Ny pointberegning

Der er kommet ny pointberegning i trampolinspring fra 1. januar 2017. Stilen, der tidligere talte tre gange, tæller nu kun to. Til gengæld er der kommet et vandringsfradrag ind; dvs. at det giver point at blive i midten af trampolinen og vandringer straffes nu hårdere end i tidligere reglementer.

Mere om World Cup i Trampolin

Baku, Azerbaijan, 18. – 19. februar 2017

Officielt World Cup website