Dalsten ny koordinerende landstræner - GymDanmark

Dalsten ny koordinerende landstræner

Ny struktur og funktion

I 2015 mistede GymDanmark TeamDanmark-støtten pga. manglende sportslige resultater. GymDanmark kunne ikke længere støtte trampolineliten i samme økonomiske omfang og heraf behovet for, at tænke en ny struktur for trampolineliten, og funktion for landstræneren.

Modsat tidligere hvor eliten trænede samlet i Idrættens Hus, sker den daglige træning nu i klubberne. Med en opkvalificering af den daglige klubtræning med henblik på at nå endnu længere, er samarbejdet med klubberne – og i særdeleshed klubtrænerne imellem – arbejdsfokus for den nye koordinerende landstræner.

Anette Dalsten glæder sig til at komme i gang med arbejdet og siger ”Jeg glæder mig til arbejdet med at udvikle og implementere en ny elitestruktur til gavn for trampolinsporten i Danmark. Det bliver udfordrende og spændende at stå i spidsen for et helt nyt set-up, hvor klubberne får en markant og vigtig rolle i udviklingen af trampolinspringere frem mod verdensklasseniveau. Konditionerne for elitearbejdet er væsentligt ændret i forhold til tidligere, og det bliver interessant at være en central figur i opbygningen af denne nye struktur”.

Landstræneren skal også sikre at klubtrænerne udvikles fagligt. Herunder at skabe et tæt samarbejde klubtrænerne i mellem, som skal sikre læring og sparring med og af hinanden. Dette sker blandt andet via uddannelsesseminarer, netværk og træningssamlinger.

Det er en glad direktør i GymDanmark Ditte Okholm-Naut der siger ”Den nye struktur stiller store krav til samarbejdsevner og lysten til at udvikle sig, ikke bare hos gymnasterne selv, men også hos trænerne. Vores eliteklubber skal løfte opgaven med at udvikle talenterne, og det er jeg sikker på, at de nok skal lykkes med. Med sparring og koordinering fra en så erfaren person som Anette Dalsten, vil de få den bedst mulige opbakning og støtte til at kunne løfte niveauet for den danske trampolinelite op i verdensklasse”.

Kompetencer på højeste niveau

Anette Dalsten er på ingen måde ny i gymnastikken, hun er selv tidligere elitegymnast funderet i både trampolinsporten og idrætsgymnastikken. Med debut i trampolinspring i 1987, efter 11 år i idrætsgymnastikkens verden, debuterede hun på landsholdet i marts ’88 i en landskamp mod Vesttyskland og Sovjetunionen (der er sket lidt siden da!!).

Anette Dalsten har været trampolin-juniorlandstræner fra 1997 til januar 2016, hvor hun i perioden bl.a. var cheftræner for Danmark til ni WAGC-konkurrencer siden 1998.

Kompetencerne på højeste niveau opnåede Anette ved at bestå FIG level II træneruddannelse i august 2014 og FIG level III træneruddannelsen i januar 2016. Som international topdommer (den eneste kategori 1 dommer i Danmark) og har Anette dømt ved EM, adskillige World Cups, to World Cup finaler, mange VM’er, European Games, World Games tre gange samt senest OL i Rio 2016.

Civilt er Anette uddannet lærer og på 10. år ansat på Vestsjællands Idrætsefterskole, hvor hun naturligvis underviser i bl.a. trampolinspring.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen