Hold DM denne weekend i Idrætsgymnastik - GymDanmark

Hold DM denne weekend i Idrætsgymnastik

Kvinderne

Ved individuelt DM i kvindelig idrætsgymnastik i april tidligere i år, kom Linnea Wang alvorligt til skade under opvarmningen og fik brud i nakken. Nu er Linnea tilbage i konkurrencehallen og skal sammen med sit hold fra Vejlby IK, forsøge at vinde DM titlen den kommende weekend i Greve.

Et stort engagement og personligt drive har hjulpet Linnea tilbage til gymnastiksalen. Selvom det til tider har været hårdt at komme sig oven på skaden, især mentalt, er det idag en glad og meget motiveret Linnea der siger: ’Jeg er begyndt at nyde gymnastikken på en anden måde en før. I den første tid efter min skade hjalp det meget at ingen havde de store forventingerne til mig, og jeg trænede hver eneste gang for min egen skyld’.

Ved DM’s første runde for en uges tid siden lykkedes det Linnea Wang at score den højeste karakter på både bom og gulv, og anden højeste karakter i den forskudte barre. Det var i spring over hest at Linnea kom tilskade tidligere på året, og netop derfor er denne disciplin en stor opgave for Linnea at overvinde, og hun siger ’det er den mentale del der skal overvindes og det kræver en hel del, jeg kan ikke helt slippe tanken om ulykken’. Om Linnea vælger at springe hest i finalen vil tiden vise, og om sine egne forventninger siger hun ’Jeg vil rigtig gerne køre rent igennem med få fradrag, derfor kører jeg nok lidt lettere end jeg plejer, men jeg går selvfølgelig efter guldet sammen med resten af holdet’ smiler Linnea.

Konkurrenterne

Kvinderne fra Vejlby IK får skarp konkurrence af de regerende mestre fra KG66, som dog i første runde var uden flere af de gymnaster der var med til at vinde guldet i 2015, herunder Mette Hulgaard og Marie Skammelsen, samt Victoria Gilberg som har skiftet klub til netop Vejlby IK. Også kvinderne fra Gefion havde en flot første runde med blandt andre Amalie Rosendahl og Sofia Bjørnholdt, som tidligere i år var med ved EM i Bern. Under 0,100 point adskiller KG66 og Gefion fra 2. og 3.pladsen i første runde, dermed er der lagt op til spænding om medaljerne ved Hold DM 2016.

Deltagerliste kvinderne

Se kvindernes resultater fra 1. runde her

Mændene

Forud for første runde var der ved dette Hold DM lagt op til en spændende kamp imellem de to største danske foreninger inden for mandlig idrætsgymnastik, nemlig københavnerklubben Gefion og Vejlby IK fra Aarhus. Gymnasterne fra Vejlby IK vandt første runde og det skal blive spændende at se, om herrerne fra Gefion med blandt andet Marcus-Alexander Bovien Frandsen og Jacob Buus, begge som netop har vundet sølv ved NECh, kan overraske. Sidstnævnte stiller dog ikke op i sine foretrukne redskaber Barre og Reck, i anden runde. 

-‘Vores mål er at se om vi kan udligne lidt af VIK’s forspring, hvis vi kan gå hen og vinde anden runde, viser vi at det ikke er umuligt at vinde over dem, men vi skal blive mere stabile fremover’ siger Marcus-Alexander Bovien Frandsen som også døjer med skader efter første runde.

I første runde viste den rutinerede Helge Vammen stor styrke og siger om sin præstation ‘jeg er glad for, at jeg ved første runde viste, at jeg er med helt i toppen af fem discipliner efter kun at have konkurreret Bensving og Barre i over et år’. Om holdkonkurrencen siger Helge ‘Vi har et komfortabelt forspring, hvilket kan betyde, at nogle vælge at prøve nogle nye ting i konkurrencen afhængig af, hvordan tingene udspiller sig’.

Vinder Vejlby IK guldet i 2016, er det ottende gang i træk.

Ungt talenthold med ved DM

Det tredje hold ved dette års Hold DM i mandlig idrætsgymnastik, er en kombination af gymnaster fra Greve og Vejlby IK. Det nye hold består primært af yngre nye talenter. For dem er DM en konkurrence, hvor de kan få en masse erfaring og måle sig med de bedste seniorer i Danmark.

Deltagerliste mændene

Se mændenes resulater fra 1. runde her

Mere om Hold DM 2016

Intet er afgjort endnu, og alle hold tager pointene med fra første til anden runde. Dertil kan holdene skifte deltagere ud, helt frem til konkurrencedagen.

Finalerne i Hold DM Idrætsgymnastik 2016, afholdes af Greve Gymnastik og Trampolin

Lillevangsvej 88, Greve
Konkurrence kl. 13:00 – ca. 16:30
Entré 40,- kr.

Se programmet her

Følg med i konkurrencerne med livescore her

Følg også med på facebook her