Op mod 8% af danskerne så EM i TeamGym - GymDanmark

Op mod 8% af danskerne så EM i TeamGym

DR Sporten havde købt rettighederne til juniorfinalerne og seniorfinalerne og viste Seniorfinalerne live på DR3 i hele syv timer og i pauserne mellem seniorfinalerne blev der vist højdepunkter fra juniorfinalerne. Det er første gang, at EM i TeamGym bliver vist i live TV og derfor var det med stor begejstring, at Frank V. Jakobsen, formand for udvalget for TeamGym modtog DRs tal på udsendelsen.

”Jeg er en rigtig glad og stolt formand for TeamGym – vi har fået resultaterne fra DR og vi kan kun have armene løftet højt oppe. Vi har fået seerandelen (også kaldet share) og den viser at af alle 15-39 årige som så TV den lørdag, har 8 % set EM i TeamGym. Det er stort! DR3s gennemsnit ligger på 3,9%, så det er vi stolte af og ikke mindst glade for at så mange har set. Det er så fantastisk og jeg er meget glad for det samarbejde, tillid og tro som DR Sporten har vist os”.

Samlet set har 155.000 personer set EM i TeamGym når der var flest. Dette er et flot tal – der nærmer sig dækningen ved OL når den var størt. I gennemsnit lå seertallet på 25.000 – dette er antal seere pr minut transmissionen har varet. Selve transmissionen varede næste syv timer og lå ikke i primetime, så dette er et yderst pænt tal især for DR3.

Sociale medier og DR.dk hitter også
Ikke nok med at mange så med på TV, så blev det også en succes på diverse sociale medier, både på DR Sportens facebookside, GymDanmarks og TeamGym DKs facebookside. DR Sporten lavede seks sammenklippede videoer af alle landsholdene og de er samlet set blevet vist over 1,5 millioner gange. Videoen med herrernes guld var den video, der klarede sig bedst på Facebook, hvor den nåede ud til over en million brugere (rækkevidden), og over 130.000 læste artiklerne om EM i TeamGym på dr.dk. Interessen omkring TeamGym og gymnastik i TV var enorm og begejstringen stor;

”EM i TeamGym var fra vores side en stor fornøjelse at dække. Både på grund af den store danske succes, men også fordi det på DR3, dr.dk og vores facebookside blev det taget utrolig godt imod, og vi har fået overvældende mange begejstrede beskeder fra gymnastikglade danskere, som fulgte med. Så allerede nu ser vi frem til DM i 2017, hvor vi igen får mulighed for at vise det bedste fra dansk TeamGym”, siger Lars Brøndum Nielsen, redaktør på DR Sporten.


FAKTA (Kilde: DR):
Seertallet (25.000)er det gennemsnitlige antal seere pr minut transmissionen har varet. Og den var jo næsten syv timer, og lå uden for primetime.

Dækning (155.000) er det samlede antal personer, der har været forbi transmissionen i mindst fem minutter sammenhængende. Dækningen fortæller i højere grad noget om hvor bredt programmet er nået ud – hvor mange programmet har været i kontakt med.

Share (3,7 % / 8,0 % blandt 15-39-årige) er også kaldt seerandelen. Det er andelen af alle der har set tv på det givne tidspunkt, som ser TeamGym på DR3. DR3s gennemsnitlige share er 3,9 i DR3s målgruppe (de 15-39-årige) – derfor er det et meget pænt resultat, når teamgym i så mange timer ligger på 8 %.

Se billeder og stemning på TeamGyms facebookside her

Læs mere om EM i TeamGym her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen