Idrætsgymnaster til Nordeuropæiske Mesterskaber - GymDanmark

Idrætsgymnaster til Nordeuropæiske Mesterskaber

Primært unge kvindelige idrætsgymnaster

Eneste senior i den kvindelige danske trup, er Danmarks mest rutinerede, og 8 x danske mester, Mette Hulgaard. Truppen består herud over af fire juniorer, heriblandt regerende nordiske junior mester Marie Skammelsen.

Den kvindelige landstræner Bernadett Balázs siger om teamet ‘This year it will be a young danish team representing Denmark in the Northern European Championships.  The competitions will be a good experience for the junior gymnasts to prepare for next year’s competitions. Our goals are to gain experience for the young ones, and also I wish for finals place’.

Det er i skrivende stund ikke besluttet i hvilke discipliner de kvindelige idrætsgymnaster opstiller.

Kvindelige idrætsgymnaster ved NECH 2016

 • Mette Hulgaard/ KG66 (senior)
 • Marie Skammelsen/ KG66 (junior)
 • Sofia Bjørnholdt/ Gefion (junior)
 • Victoria Kajø/ KG66 (junior)
 • Emilie Midtbøll/ KG66 (junior)

Ved NECh 2015 opnåede Marie Skammelsen blandt andet en 8. plads i allround finalen, og BRONZE i spring over hest og på bom. Se resultater fra KIG-finalerne NECh 2015 her

Live Stream her

Se hvornår gymnasterne skal i konkurrence her

Mix af rutinerede gymnaster, og debutanter i herretruppen

Den danske herretrup består af både rutinerede gymnaster med international erfaring, samt to nye ansigter, Christian Riisberg og Luca Kjær La Pia, som debuterer på holdet. I udgangspunktet skal Luca køre allround. For Christians vedkommende skal han køre gulv og hest. To redskaber han har vist sine kvaliteter i ved DM tidligere i år hvor han vandt gulv for senior og ved junior EM, hvor han placerede sig i den bedste tredje del af konkurrencen i spring over hest. Jacob Buus skal konkurrere i hans stærke discipliner reck og barre og muligvis hjælpe holdet i spring over hest.

Marcus Frandsen skal som dansk allround mester være motoren på holdet med sin allround og João Marcus Fuglsig skal, grundet en helende fraktur i hælen kun køre bensving, ringe, barre og reck, trods at meget af hans styrke ligger i spring-disciplinerne.

For de danske herrer er forventningerne ikke til at forsvare holdtitlen som de vandt i 2014 (de deltog ikke i holdkonkurrencen i 2015), grundet det relativt unge hold, samt en skadet bruttogruppe, men nærmere en top 6 placering til Marcus Frandsen i allround, samt 3-4 finalepladser i disciplinerne til holdet. Modet er dog højt blandt deltagerne og målet er som udgangspunkt en gennemført konkurrence med nye momenter uden store fejl.

Mandlige idrætsgymnaster ved NECH 2016

João Marcus Fuglsig siger ’Vi bruger konkurrencen til at prøve nogle nye ting af i et konkurrence-set up i vores forberedelse frem mod EM i foråret 2017. Vi har mange skader derhjemme så vi må være realistiske og ikke sætte næsen op efter holdmedaljer, men hvis vi lykkes med de nye ting vi prøver af, har vi gode muligheder for at placere os pænt i redskaberne. NECh er altid en svær konkurrence at gætte udfald på, da vi yderst sjældent ser Wales, Scotland, Ile of Man, Nordirland osv. ved internationale konkurrencer, da de der ligger under Storbritannien. De har ofte et spændende kort i ærmet som kun vises her ved NECh og til Commonwealth Games hvert 4. år’.

Stort konkurrence-set up ved NECh 2016

Med både TV dækning, spritnye redskaber og en gæstestjerne i form af den tidligere olympiske mester Catalina Ponor, er der lagt op til et stort og professionelt konkurrence-set up. Samtidigt er der et højt niveau blandt de konkurrerende gymnaster med bl.a. flere deltagere fra de olympiske lege i Rio i sommers.

Link til officielt website for NECh 2016

Følg NECh 2016 på facebook her

 

LIVE
Find livescore af NECh her

Live stream her

Dommere, trænere og officials

Med den danske trup deltager følgende ved NECh 2016:

For kvinderne:

 • Landstræner Bernadett Balazs (KIG)
 • Landstræner Marian Rizan (MIG)
 • Fysioterapeut Milan Udvaracz (KIG)
 • Dommer Ditte Valsgaard (KIG)
 • Dommer Laura Gombas (KIG)
 • Dommer Alexander Winfeld-Hellsten (MIG)
 • Dommer Christian Brandtoft (MIG)

Læs om danskerne ved NECH 2014, som blev afholdt i Danmark Greve Gymnastik og Trampolin. Ved disse konkurrencer vandt danskerne 13 medaljer. Herrerne vandt guld, og kvinderne sølv i holdkonkurrencen, og Helge Vammen blev Nordeuropæisk Mester i allround.

 

 

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen