Danmark vandt suverænt Europamesterskabet i TeamGym 2016 - GymDanmark

Danmark vandt suverænt Europamesterskabet i TeamGym 2016

Seniorherrelandetsholdet vandt Europamesterskabet med en fabelagtig præstation
Seniorherrerne gik ind til EM finalen som storfavoritter og 9 dobbelt regerende Europamestre. Danmark har været ubesejret i Seniorherrer siden 1998, hvor Danmark vandt guld over Sverige der tog en 2. plads, så presset var stort på de danske herrer. De indledte finalen på trampetten ved at få det danske publikum helt op af stolen – de leverede i stor stil, dog med et par fejl i deres landinger. Dernæst var det rytmen, og her viste de stor klasse ved at levere dagens absolut højeste rytmekarakter. Det hele skulle afgøres på banen og det var en hæsblæsende oplevelse med fantastiske spring. Der var stående bifald fra hele hallen til de danske herrer, som sikrede sig titlen som Europamester 2016.

”Det har bare været pisse fedt i dag. Vi starter på trampetten, og den skulle bare plantes i alle omgangene. Vi vidste godt, at det ville blive en udfordring med den sværhed vi kører, og vi havde også tre fald, men vi havde super god udførsel i forhold til, hvad vi havde i kvalifikationen. Så vi vidste bare vi havde gjort det godt.  Så har vi en rytme efterfølgende, hvor de laver den bedste rytme de har gjort ”so fare”. Vi har måske lige en håndstand der går lidt, men vi ved det ikke. Super super flot rytmeserie som Kristoffer (red. rytmetræner) har lavet og de får den godt betalt. Vi slutter med kongedisciplinen banen, og vi skal ned mod danskervæggen dernede, som bare er super fedt med den kulisse. Vi har et enkelt fald og ellers så laver de bare deres arbejde”, fortæller en stolt og glad landstræner Helge Fisker.

Presset på landsholdet var stort, men dette behøver ikke være en dårlig ting. ”Det giver kæmpe nerver at være storfarvoritter, fordi vi kun kan skuffe, hvis ikke vi vinder, men det er også det, der gør det ekstra fedt. Og så kulminere det her til sidst, så er det er bare en fornøjelse”, fortæller en glad gymnast, Niels Wendelboe. 

Se sammendrag her

 

Seniormixlandsholdet vandt en meget velfortjent sølvmedalje
Der var lagt op til en spændende konkurrence i mixrækken, hvor Seniormixlandsholdet gik ind til konkurrencen som nr. 2 lige efter Sverige. Danskerne startede på rytme og leverede en stærk og flot rytmeserie med masser af udtryk og stærke momenter.  På banen startede de godt ud med nogle gode spring og landinger, men den sidste omgang blev det til et par fald i landingerne og modtagning. Sidste disciplin var trampetten, her skulle danskerne køre fejlfrit for at være med i kampen om guldet. Danskerne kørte nogle helt suveræne omgange på trampetten og gav svenskerne kamp til stregen, men i sidste ende var svenskerne for stærke og løb fortjent med guldet, mens danskerne overlegent vandt sølv.

”Vi starter på rytme, som jo gerne skal være den der ro og mega fede oplevelse at starte på. Vi går ind og laver en super fed serie med en enkelt lille fejl og måske mangler der den sidste tænding, fordi man kommer ind i en kold hal og går i gang, men de er fandme skarpe. Så er vi på banen og har to fejl, som lige koster et halvt point måske. Så går vi på trampetten og så negler vi det hele og så er vi bare oppe og køre igen. Pisse god præstation – så vi er glade”, fortæller landstræner Christina Egevang Jakobsen.

Ved EM er der altid en særlig stemning og derfor var der også nogle nerver som skulle løbes af, landstræner Christina Egevang Jakobsen fortæller; ”man kunne godt mærke at de lige skulle i gang, men til sidst, så kunne man godt mærke at så var de der bare og så ramte de den”. 

Se et sammendrag her


Efter nervepirrende konkurrence vandt Seniordamelandsholdet en bronzemedalje
Dramaet var i højsæde under kvindernes konkurrence, som var ubeskrivelig tæt i kvalifikationen mellem de tre top hold, Island, Sverige og Danmark. Nerverne sad uden på tøjet, men de danske damer lagde godt fra start med rytme serien, dog med nogle fejl.  Selvtilliden lyste ud af pigerne på banen, som sprang så flot og leverede tre fantastiske omgange. Så kom turen til trampetten, hvor de levered to pragt omgange, men desværre for mange fejl i sidste omgang. Danskerne fightede sig til en bronzemedalje, mens svenskerne tog guldet foran Island.  

”En meget nervepirrende finale, og jeg får nærmest gåsehud også nu. En finale hvor vi jo har arbejdet på at være med der, hvor det var sjovt – det var vi mega meget forleden dag (red. kvalifikation) og det var vi også i dag. Vi laver en konkurrence som ikke var helt lige så skarp som for to dage siden, men alligevel så bliver vi nr. 3. Hvis vi for nogle EM’er siden havde lavet en dårlig konkurrence ville vi have været nr. 5 eller nr. 6, så det siger noget om, at der er sket nogle ting for vores danske piger – de er bare mega seje. Pigerne leverer det højeste niveau nogensinde af et dansk damelandshold – det er stort. Pigerne er meget unikke ved, at de har en mega evne til at hvile i sig selv, og så når de skal slå til, så gør de det”, fortæller landstræner Kim Fisher. 

Se sammendrag her 

 

Der er officiel velkomst i Kastrup Lufthavn imorgen, søndag kl. 10.30 med fly nr. OU 480. Alle er velkommen.

Se flere billeder og reaktioner på Facebook og find alle billederne fra EM her

Find alle resultaterne her


Gymnasterne fra de seks landshold er fra 18 foreninger;
Find ud af hvem gymnasterne er her

Gellerup Sdr.
Gladsaxe IF
Svendborg GF
Bellinge Gymnasterne
Bolbro Gymnasterne
Greve Gymnastik og Trampolin
Springteam Sæby
Herlufholm
Roskilde TeamGym
TeamGym Aarhus
GHG Herlev
Ringsted IF
Jerne IF
Nivå GF
Viborg GF
TeamGym Djurs
Silkeborg SPD
Gymnastikforeningen Præstø Fjord

Læs meget mere om alle Landsholdsgymnasterne, EM program mm. lige her

SOCIALE MEDIER
Der vil blive lavet forskellige tiltag på de sociale medier – så følg med på Facebook (@gymdanmark og @TeamGym DK), Instagram (se nedenfor) og Snapchat (@gymdanmark). Følg alle vores landshold på instagram, hvor de har hver deres profil:

@gymdanmark
@juniordrengelandsholdet
@juniorpigelandsholdet
@juniormixlandsholdet2016
@seniorherrerlandsholdet
@seniordamelandsholdet
@seniormixlandsholdet

#gymdanmark, #gymelite, #teamgym #sammenudviklervigymnastikken

TeamGym landsholdene er sponseret af Vejstrup Efterskole,Gymnastikhøjskolen i Ollerup (Official)Svendborg Gymnastikforening og Svendborg Kommune – #sammenudviklervigymnastikken. Tøjsponsor for landsholdene er Fuss & Disturb​. Redskabssponsor for TeamGym Euro Gymnastic Equipment.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen