Tårnhøje medaljeforventninger til landsholdene ved EM i TeamGym - GymDanmark

Tårnhøje medaljeforventninger til landsholdene ved EM i TeamGym

De seks danske landshold er alle landet i Slovenien, og de allersidste forberedelser er i gang, inden det går løs med kvalifikation for juniorlandsholdene i morgen og seniorlandsholdene torsdag. Danmark stiller med fuldt hold til EM, nemlig med tre juniorlandshold i Mix, Pige og Drenge, og tre seniorlandshold i Mix, Damer og Herre. 

Målsætningen er medaljer til Danmark
Ved sidste EM i 2014 leverede de danske gymnaster ikke mindre end fem guldmedaljer og en bronzemedalje, og derfor er målsætningen fra Udvalget for TeamGym også klar og tydelig – der skal medaljer med hjem. Målet for seniorherre og juniordrenge er guld, mens det hos seniormix og juniormix er kampen om guldet, og hos damer og piger er målet en medalje. Et ambitiøst mål, men ikke noget der skræmmer Helge Fisker, landstræner for seniorherrelandsholdet;
”Vi er jo forsvarende europamester og forventningerne er derfor store. Men vi ved også, at vores modstandere vil gøre det svært for os. Blandt andet vil svenskerne komme blæsende og de norske herrer har også meget at byde ind med. Men vi går ydmygt til opgaven og fokuserer på os selv. Det er det, vi kan gøre noget ved” (Kilde/citat DR Sporten).

Stærke forberedelser og solid holdånd
Landsholdene har de sidste måneder trænet benhårdt på at blive klar til at præstere på absolut højeste plan ved EM. Der blev ved Testkonkurrencen for knap en måned siden vist gode takter og der var en stærk optimisme hos alle landstrænerne om, at de var på rette vej og at formkurven kun gik en vej – opad! Testkonkurrencen var også en test af landsholdene som hold – da det var første gang de for alvor skulle på gulvet sammen foran et publikum. Et kendetegn for alle landshold er den stærke holdånd og sammenhold som gymnasterne har fået. Dette har og er et vigtig område for landstrænerne, som alle har troen på at dette er et af elementerne til at kunne præstere under pres og støtte hinanden når det gælder. Læs om testkonkurrencen her og lær landsholdene bedre at kende ved at læse de små miniportrætter her (juniorlandsholdene og seniorlandsholdene).

Livestream af kvalifikation og DR3 sender seniorfinalerne
EM bliver solidt dækket af både GymDanmark og UEG (Europæiske forbund), men også af DR Sporten, som som sender seniorfinalerne, lørdag d. 15. oktober på DR3 (kan både ses på TV og computer), og i pauserne vil der være sammendrag fra juniorkonkurrencerne.
Kvalifikation for både junior og senior bliver livestreamet onsdag og torsdag, og derudover bliver juniorfinalerne på fredag også livestreamet.

Link til livestream her

Programmet for EM:
Onsdag d. 12. okt:   Junior kvalifikation
Torsdag d. 13. okt:  Senior kvalifikation 
Fredag d. 14. okt:    Junior finaler
Lørdag d. 15. okt:    Senior finaler

Find detaljeret program her

 
Gymnasterne fra de seks landshold er fra 18 foreninger;
Find ud af hvem gymnasterne er her

Gellerup Sdr.
Gladsaxe IF
Svendborg GF
Bellinge Gymnasterne
Bolbro Gymnasterne
Greve Gymnastik og Trampolin
Springteam Sæby
Herlufholm
Roskilde TeamGym
TeamGym Aarhus
GHG Herlev
Ringsted IF
Jerne IF
Nivå GF
Viborg GF
TeamGym Djurs
Silkeborg SPD
Gymnastikforeningen Præstø Fjord

Læs meget mere om alle Landsholdsgymnasterne, EM program mm. lige her

 

SOCIALE MEDIER
Der vil blive lavet forskellige tiltag på de sociale medier – så følg med på Facebook (@gymdanmark og @TeamGym DK), Instagram (se nedenfor) og Snapchat (@gymdanmark). Følg alle vores landshold på instagram, hvor de har hver deres profil:

@gymdanmark
@juniordrengelandsholdet
@juniorpigelandsholdet
@juniormixlandsholdet2016
@seniorherrerlandsholdet
@seniordamelandsholdet
@seniormixlandsholdet

#gymdanmark, #gymelite, #teamgym #sammenudviklervigymnastikken

TeamGym landsholdene er sponseret af Vejstrup Efterskole,Gymnastikhøjskolen i Ollerup (Official)Svendborg Gymnastikforening og Svendborg Kommune – #sammenudviklervigymnastikken. Tøjsponsor for landsholdene er Fuss & Disturb​. Redskabssponsor for TeamGym Euro Gymnastic Equipment.