Medaljehåb for Dobbelt mini-trampolin-springere - GymDanmark

Medaljehåb for Dobbelt mini-trampolin-springere

Det er en optimistisk landstræner Niels Henrik Nielsen der forud for NM tror på sine springere og siger: ’I seniorrækken er vi oppe i mod nogle dygtige svenskere, så det bliver formentlig svært at tage medaljer, men kommer bare én af vore herrer i top-tre, så er det rigtig godt gået’. Grundet forskellige skader er gymnasterne fra seneste EM desværre ikke med til dette NM, men Niels Henrik Nielsen vurderer dog, at både Mads Clausen og Alexander Dalby Damm med sikre øvelser, vil præstere rigtig godt.

I Youth boys-rækken, tager fire af de seks danske gymnaster, erfaringer fra seneste DM med sig, især to af drengene har Niels Henrik en særlig god fornemmelse for og siger: ’Både for Asbjørn Juhl Sømod og Magnus Lindholmer skal meget gå galt, for ikke at de to skal tage medaljer med hjem’. Generelt siger landstræneren Niels Henrik Nielsen om de danske Dobbelt mini-springere ’Formålet for alle de konkurrencer vi deltager i, er for alle vores gymnaste at lære og gøre det bedste, de hver især kan. Først herefter kan man se hvad det rækker til. Alt kan ske i DMT, og gennemføres alle spring ikke, er man ude af medalje rækken’.

I rækken for Junior Boys, markerer danskerne sig ved at udgøre halvdelen af truppen i denne gruppe. De fire springere fra Springteam Nordjylland (Rene Nielsen, Carl Emil Jernov, Peter Sørensen, Jonas Bircherod Calundan) er for nogle måske mere kendte inden for trampolin. Ved dette NM har de dog valgt også at opstille i den ‘nye’ danske disciplin Dobbelt mini-trampolin, og det skal blive spændende at følge drengene her.

Sprirende DMT dame-miljø

På dame-siden er danskerne endnu ved at etablere miljøet og derfor er der ingen danskere med ved dette NM. Landstræneren er dog ikke i tvivl om, at med et kommende stabilt konkurrence setup, så skal gymnasterne også komme.

Læs om to af trampolinspringerne ved NM’s forventninger

Mere om NM

Ved NM er det gymnaster fra Danmark, Sverige og Finland der mødes. Der konkurreres i både Trampolin og Dobbelt mini-trampolin (DMT) i både junior og seniorrækker. 

Find alle oplysninger om NM 15. oktober 2016 her

Der er GRATIS adgang, så tag gerne hele familien med. NM2016 arrangeres af Udvalget for Trampolin og Tumbling.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen