Portrætter af juniorlandsholdene i TeamGym - GymDanmark

Portrætter af juniorlandsholdene i TeamGym

af Emilie Dyreborg

Portræt – juniordrengelandsholdet

Aldersgruppen på landsholdene betyder en del, og hos juniordrengelandsholdet er det ingen undtagelse. Der er en anden stemning blandt drengene og der er under en gymnastisk såvel som personlig udvikling. Det betyder meget for den stemning, der er på landsholdssamlingerne.

Der bliver lagt vægt på, at det skal være et hyggeligt, sjovt og udviklende miljø under trygge rammer. Stemning bæger præg af hyggelige stunder, en udveksling af sjove kommentarer og blikke, når træner Kasper Frederiksen bygger en rytmetræning op om at træne mimik og fjollede ansigtsudtryk.

Rytmeserien bliver gennemgået mange gange og der bliver rettet mange små detaljer fra gang til gang. Det kræver meget koncentration, og det kan være svært at huske på alle rettelserne og udtryk for hver gennemgang.

Selvom træningen byder på nogle grænseoverskridende ting er alle indforstået med, at det er en nødvendig del af processen. Der skal skrues op for alting, fokuseres på de små detaljer og rettes de sidste ting ind. Og træningsmiljøet er til det. Sammenholdet på tværs af de klubber drengene træner i til hverdag er ikke til at tage fejl af. Og trænere såvel som gymnaster gør alt hvad de kan, for at EM bliver en god oplevelse for alle.

Find navne på gymnasterne her

 

Portræt – juniormix landsholdet

På juniormixlandsholdet er der især lagt vægt på, hvordan man får det optimale ud af en landsholdssamling. Det er en udfordring at nå omkring det hele, og samtidig udvikle gymnasterne og holdet mest muligt i et begrænset tidsrum. Derfor har trænerne lagt vægt på at der er et samarbejde mellem trænerstaben på landsholdet og i klubberne, så gymnasterne fortsætter arbejdet derhjemme i deres lokale klubber.

Gymnasterne får altså lektier for derhjemme, får et bestemt fokus og en lille reminder om, hvordan træningen skal være op til den næste samling. Der sker en stor udvikling med de enkelte gymnasterne, når der ikke er landsholdssamling, og det giver holdet højere niveau til næste samling.

Men sammenhold, fælles mål og viljestyrke er klare forudsætninger for, at denne del af processen kan lykkedes. I denne sammenhæng er det vigtigt at påpege, at det ikke sker uden et sammenhold på tværs af kønnene. Pigerne og drengene bringer forskellige styrker og svagheder til holdet, og det handler om at udnytte disse ting. Det har juniormixlandsholdet formået at gøre således at opbakningen på holdet ikke er til at tage fejl af.

Find navne på gymnasterne her

 
Portræt – juniorpiger

På juniorpigelandsholdet spænderne gymnasternes alder fra 12-17 år. Det er nogle år, hvor den gymnastiske såvel som menneskelige udvikling er stor. Derfor betyder det meget for holdet, at pigerne fungerer socialt og at sammenholdet er godt. På trods af den store aldersforskel på pigerne er holdånd, sammenhold og fokus veletableret og der er en stor opbakning og respekt pigerne imellem.

Udfordringen for juniorpigelandsholdet ligger lige nu i, at få de sidste detaljer på plads. ’I rytmeserien er der nogle rettelser, som man først kan rette, når vi kører serien helt igennem med alle momenterne’, lyder det fra Mie Rothe, disciplinlandstræner (rytme). Noget der kræver koncentration, fokus og tålmodighed hos pigerne. Ud over fokus og koncentration er der fra trænersiden lagt stor vægt på, at pigerne skal nyde landsholdsoplevelsen og hinandens selskab. Det er vigtigt, at pigerne kan trives i at være samlet hver eneste weekend, og de skal se frem til at komme til træningerne. Det er en forudsætning for en god proces. 

Efter lørdagens testkonkurrence er der sat yderligere fokus på de sidste deltaljer, gymnaster og trænere er kommet tætte på hinanden og fokus er rettet yderligere ind mod EM i Slovenien.

Find navne på gymnasterne her

 

HUSK at du kan finde alt om EM i TeamGym her og du kan se seniorfinalerne og sammendrag af juniorfinalerne på DR3 lørdag d. 15. okt. Find link til livestream af kvalifikationerne og juniorfinalerne her

TeamGym landsholdene er sponseret af Vejstrup Efterskole, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborg GF/SG Huset og Svendborg Kommune – sammen udvikler vi gymnastikken. Tøjsponsor for landsholdene er Fuss & Disturb.