Ny energi til arbejdet med børn og unge
Højderyggens GF og Københavns Trampolinklub (KTK) er to af de indtil videre 13 foreninger, der i den kommende sæson sætter fokus på fastholdelse og rekruttering af unge. De er nemlig hoppet med ombord i GymDanmarks og Dansk Svømmeunions Vi bevæger Tweens projekt, som netop nu lægger fra kaj for tredje år i træk.
”I KTK er vi altid på udkig efter inspiration og input til at nytænke løsninger”, siger Tina Nørskov fra Københavns Trampolinklub og slår fast at fastholdelsesinitiativer for dem, som storbyforening omgivet af et konstant og mangfoldigt flow af idræts- og kulturtilbud til unge ”ikke er noget man gør drypvis isoleret fra klubbens øvrige aktiviteter, men noget som mere bestandig indgår i foreningens dna, som en naturlig del af foreningslivet”.
Det er netop en af de mange pointer, som deltagerne præsenteres for i Vi bevæger Tweens-projektet, der tager foreningerne igennem en inspirerende proces fyldt med ny viden, sparring og konkrete idéer lige til at sætte i værk i det daglige on-going foreningsarbejde. Og der er inspiration til både trænere og bestyrelsesmedlemmer, så indsatsen sikres forankring i foreningen.
Hos Højderyggens GF glæder de sig til at komme i gang. De har nemlig en flok unge tweens, som de er lykkedes med at trække ind i foreningen og som de nu gerne vil holde på. ”Vi vil gerne igangsætte tiltag, mens de er i foreningen nu, frem for at vente til de er faldet fra”, siger formand Michael Braae-Cortsen og fortsætter: ”Jeg håber, at vi får noget sparring. Idéer der virker hos andre og som måske også virker hos os”. Og netop sparringen bliver der givet god plads til, når alle medvirkende foreninger samles til seminar – første gang i november og siden til april.
”Stort set alle de foreninger, som vi har haft igennem processen, fremhæver sparringen med de andre deltagende foreninger, som noget af det mest værdifulde”, siger Betina Juul Nielsen, projektleder på projektet, ”men også indlæggene fra ungdomsforskeren Søren Østergaard og DRs B&U chef Rasmus Ladefoged gør indtryk og giver stof til eftertanke”. Forventningen hos KTK om et ”bredere vue og et mere kvalificeret grundlag for at arbejde systematisk med fastholdelsesproblematikken”, som Tina Nørskov formulerer det burde altså være inden for rækkevidde, mener Betina Juul Nielsen.
Vil din forening også inspireres, provokeres og hente ny energi til arbejdet med børn og unge, så hop med ombord. Kontakt din regionale konsulent – I kan nå det endnu.