Helsingør Gymnastikforening er nu ”GymDanmark ATK Certificeret Talentklub” - GymDanmark

Helsingør Gymnastikforening er nu ”GymDanmark ATK Certificeret Talentklub”

ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) er vejen til ansvarlig talentudvikling, god træning og optimering af foreningens rammer. Det er de uddannet til i Helsingør Gymnastikforening, og derfor har flere af foreningens trænere og ledere deltaget i GymDanmark’s ATK forløb, som består af både teoretisk og praktisk undervisning samt en foreningsudviklingsproces med fokus på træning og klubmiljø.

Det er en glad Søs Hougaard, cheftræner og formand i Helsingør, der siger ”Da der aldrig før har været en træneruddannelse i idrætsgymnastik, er vi i Helsingør især glade for denne del af konceptet, men hele systematikken bag ATK er med til at skabe overblik, resultater og synlige forventninger. Vi har udarbejdet en håndbog for forældre til de øvede konkurrencepiger. I håndbogen kan man læse foreningens forventninger til forældrene, da det er utrolig vigtigt for gymnasten at der bakkes op hjemmefra, når man skal udvikle sig i det der kaldes verdens sværeste idrætsgren, i en meget tidlig alder”.

GymDanmarks Talent Certificering
Helsingør Gymnastikforening har fra starten af processen, der har strakt sig over 22 måneder, gået efter at blive talent certificeret. Foreningen faldt dog i første omgang på manglende faciliteter, da de blandt andet manglede stortrampoliner. Dette fandt formand, Søs Hougaard dog hurtigt en løsning på, ved at gå i samarbejde med KG66, Kastrup, hvor Helsingør Gymnastikforening køber sig ind hver anden søndag, og derved får adgang til de helt rigtige faciliteter.

Til dette siger Søs Hougaard: ”Arbejdet med certificeringen har også sat fokus på vores faciliteter, og har givet os fornyet energi til igen at kontakte kommunen om etableringen af “Gymnastikkens Hus”. Det politiske idrætsudvalg har besluttet at huset er med på sommerens budgetforhandlinger, hvilket glæder os rigtig meget”.

Mere om ATK
ATK betyder Aldersrelateret TræningsKoncept, som har fokus på både træning og klubmiljø. Med GymDanmark’s ATK tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker idrætsgymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde samt at træningen er både målrettet og motiverende.

ATK er støttet af Team Danmark og er ikke kun målrettet gymnaster. Hele 24 specialforbund under DIF har indgået aftale om at forbedre rammerne for børn og unge i deres foreninger godt hjulpet på vej af ATK.

ATK i jeres forening?
Kontakt jeres lokale GymDanmark-konsulent og hør nærmere. Find en medarbejder her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen