Ballerup GF er SpringSikker - GymDanmark

Ballerup GF er SpringSikker

”Det har taget lidt tid, men resultatet har helt sikkert været værd at vente på”. Sådan siger Randi Johansson fra Ballerup GF, da hun bliver spurgt, hvad det har betydet for foreningen, at gennemgå Springsikker Forening –processen.

 

Arbejdet har betydet, at hele bestyrelsesarbejdet har fået et eftersyn og bevirket, at foreningen har fået sat ord på en masse uskrevne regler.

Det handler om færdsel i hallen og omkring springredskaberne, i forhold til nye forældre og børn i foreningen og så har foreningen fået lavet sig både beredskabsplan og redskabs-investeringsplan.

Undervejs i dette arbejde er bevidstheden om, hvad det vil sige at arbejde med springgymnastik i foreningen, øget betydeligt i bestyrelsen.

”Det har klart styrket os alle – både i bestyrelsen og på instruktørniveau, at kunne sige til bekymrede forældre: vore instruktører er uddannede i springmodtagning!”, siger Randi.

 

”Vi oplevede i øvrigt stor opbakning og velvilje fra instruktørernes side til vores indsats omkring uddannelse”, siger Randi og fortæller, hvordan bestyrelsen har besluttet, at alle instruktører skal uddannes fra bunden af.

Det betyder, at alle instruktører – som udgangspunkt – sendes på SpringSikker Basis kurset inden de tilmeldes SMT1 og herefter T2 og M2 kurserne.

Instruktørerne tog på kursus i samlet flok og det skabte en helt særlig energi, fortæller Randi, der oplevede hvordan springinstruktørerne kom hjem fra kurset fulde af inspiration og topmotiveret til opgaven som springinstruktører i foreningen.

 

Certificeringen løber tre år og i bestyrelsen og den lille arbejdsgruppe især er de meget bevidste om, at det er en on-going proces med at opretholde springsikkerheden i foreningen.

”Nu er vi i gang”, siger Randi ”og med kontinuitet i arbejdsgruppen og den medvind, vi har oplevet blandt instruktørerne, så kommer til at køre på skinner”.