Marie Skammelsen i finalerne ved EM i Idrætsgymnastik - GymDanmark

Marie Skammelsen i finalerne ved EM i Idrætsgymnastik

For flere af juniorerne var det første gang de stod på en international gymnastikarena i EM-klassen, men de gik til opgaven med stort mod og gjorde en flot indsats.

Marie Skammelsen’s præstationer blev dagens højdepunkt da hun som den første junior i mere end 20 år, kvalificerede sig til all-around finalen og disciplinfinalen i spring over hest. Marie har flere flotte resultater bag sig i år, som fx. danmarksmester og nordiskmester for juniorer. Læs mere her

Se Maries øvelse på HEST på facebook og hendes øvelse på GULV på Instagram (#gymdanmark) som var med til at sikre hende finalepladserne.

Det er en jublende lykkelig Marie, der knapt kan forstå at hun netop har præsteret et historisk resultat som siger ‘Det er så vildt det her, det er som om det ikke rigtigt er gået op for mig. Det er den store drøm der er gået i opfyldelse og det skyldes helt sikkert også mine trænere Bernadett Balazs og Milan Udvaracz som er så dygtige, uden dem var jeg aldrig nået så langt’.

Resultater fra finalerne

AA-finale, Marie slutter samlet som nr. 20, se alle resultater her

Se video fra finalen på facebook her

Disciplinfinalen afvikles søndag den 5. juni fra kl. 11. Du kan følge konkurrencerne via live-opdateringer her

Gode præstationer af de øvrige juniorer
Også de øvrige juniorer Sofia Bjørnholdt (Farum), Victoria Kajø (KG66), Lea Strauss (KG66) og Amalie Rosendahl (Farum) gjorde en rigtig god indsats. Pigerne har trænet hårdt forud for EM og målet for dem var blandt andet at få international podium-træning foran et stort publikum. Victoria fik en rigtig god øvelse på Bom, og Amalie på Hest. Sofia havde ikke den bedste dag, men hun kæmpede godt, og Lea gjorde hvad hun kunne til trods for lidt problemer med sit knæ.

Det var derfor også en meget stolt landstræner Bernadett Balazs som efter konkurrencerne sagde ‘I am very happy with the girls jobs and for there fights, and specially with Maries results. Both Milan and I am very proud, and would like to say many thanks to the federation, to Henrik Bertelsen for his support in the way of getting here, the club KG66 and also to the parents and supporters to the gymnasts who has travelled all the way here, to support the team. That really makes me proud’

Se alle resultater her

Seniorerne ved EM
Den rutinerede og 8 x danske mester Mette Hulgaard (KG66), samt regerende danmarksmester Victoria Gilberg (VIK) skulle fredag i deres konkurrence. Pigerne havde ikke deres bedste dag ved dette EM. Det bedste resultat blev for Mette en score på 11,933 point i Barren og for Victoria 11,733 på Bom. Se video af øvelserne på Facebook.

Læs alt om EM her