Kvinderne klar til EM i idrætsgymnastik - GymDanmark

Kvinderne klar til EM i idrætsgymnastik

GymDanmark sender et juniorhold som består af den nyligt kårede junior nordiske mester Marie Skammelsen (KG66), Sofia Bjørnholdt (Farum), Victoria Kajø (KG66), Lea Strauss (KG66) og Amalie Rosendahl (Farum) afsted for at forsvare de rød/hvid farver.

Junior med gode chancer for at blande sig i den bedste halvdel
Det bliver meget spændende at følge de unge piger, hvor det for flertallet er første gang på podiet. Agnete Madsen (medlem af UIG og dommer ved EM) siger ‘Marie Skammelsen er den største profil lige nu, og har i foråret gjort sig bemærket ved at vinde titlen som junior nordisk mester i mangekamp, på hest og gulv, samt sølv i barren og bronze på bom. Ligeledes leverede hun flotte resultater ved den internationale konkurrence Gymnanova Cup for få uger siden (med deltagelse af stærke nationer som Rumænien, Storbritannien og Belgien), hvor hun blev nr. 4 all around, kun 0,033p fra 3. pladsen, og vandt disciplinfinalen i spring over hest’. Om Maries potentiale ved EM i Bern siger Agnete ‘Trods Maries unge alder, har hun gode chancer for at blande sig i den bedste halvdel ved EM. Og en mangekampsfinale (de 24 bedste gymnaster), samt en finale på hest (de otte bedste), er bestemt inden for rækkevidde’ vurderer Agnete.

‘Holdet, som efter JNM har skiftet Emilie Midtbøll (KG66) med Lea Strauss (KG66), forventes også at kunne levere et pænt resultat i hold efter at være blevet nr. 4 til JNM kun godt 2 points efter 1. pladsen. Victoria, Amalie, Lea og Sofia vil også kunne blande sig i bedste 2/3 på enkelte discipliner. Alt i alt ser vi frem til at følge pigerne ved dette års EM’ siger en glad Agnete Madsen.

Også landstræner Bernadett Balazs håber på finaleplads og siger ‘The junior competition is always a little surprise, but our goal is a place in the finals for Marie Skammelsen. There are lots of upcoming stars in this team, but they are all still new in the international competitions. The girls are here to do there best, and to get international podium experiences. They have trained hard to be ready for the Europeans and I know they will enjoy this new experience with podium and lot of spectators’.

Læs alt om EM2016 her og få link til resultater og livestream

Seniorerne ramt af skader
Hos seniorerne ser det desværre anderledes svært ud. Holdet har været ramt af flere skader dette forår, og især Linnea Wangs brud på nakken ved forårets DM har medført en stor svækkelse af holdet, og derfor blev det besluttet kun at sende to gymnaster til EM2016. Disse to er Danmarksmester Victoria Gilberg (VIK) og bronzevinder i barren ved NM, samt 8-gange dansk mester Mette Hulgaard (KG66). Agnete Madsen siger ‘Mette har efter sit flotte comeback fra et brud på skinnebenet i efteråret 2015 vist en flot form især i barren, hvor hun udover at vinde bronzemedaljen ved NM også blev dansk mester tilbage i april. Derved vil et hæderligt resultat på dette redskab ved EM bestemt være opnåeligt. Ligeledes vil Victoria have mulighed for at blande sig i bedste 2/3 på bommen og gulvet’.

Trods et skarpt felt ved dette års EM, da mange gymnaster er ved at nå storformen til sommerens OL, så tror Agnete Madsen på at pigerne kan gøre sig bemærket og bringe nogle flotte resultater med hjem til GymDanmark. ‘Vi er mange der ønsker held og lykke i Bern til alle gymnasterne, landstrænerne Bernadett Balazs og Milan Udvaraz når det går løs i denne uge’ slutter Agnete.

Det skal de danske senior kvinder konkurrere i
Mette Hulgaard i den individuelle discipolinkonkurrence i bom og forskudt barre. 
Victoria Gilberg i all around

Kvindelig idrætsgymnastik (1 – 5 juni)

Onsdag, 1. juni   Junior – Kvalifikation      10:00 – 20:20
Torsdag, 2. juni Senior – Kvalifikation 10:00 – 19:20
Fredag, 3. juni Junior – All-Around Finaler 19:00 – 20:50
Lørdag, 4. juni  Senior – Hold Finaler 17:00 – 18:50
Søndag, 5. juni  Junior & senior – Disciplin finaler 11:00 – 17:40