Ny danmarksrekord i sværhed, ved DM i Odense - GymDanmark

Ny danmarksrekord i sværhed, ved DM i Odense

Der blev kåret syv nye danmarksmestre, sat ny danmarksrekord i sværhed (tumbling) og skrevet nyt kapitel i GymDanmarks historiebøger, ved for første gang at kåre en danmarksmester i Dobbelt mini-trampolin.

Se hele DM i Trampolin, Tumbling og DMT her

TUMBLING

Tumblernes DM 2016 blev en spændende omgang. Den kun 16-årige Rasmus Steffensen som vandt junior-europamesterskabet for blot to måneder siden, satte i finalen ny danmarksrekord i sværhed 12.0 med en (strakt full/full til dobbelt strakt til strakt miller) og pressede derfor de øvrige tumblere maksimalt. Rasmus fik dog i sit andet pass en ærgerlig afslutning og mistede derved muligheden for at blive danmarksmester. Den rutinerede Anders Wesch viste igen stor styrke og sværhed med en afsluttende strakt full-full til Killer, og understregede sin position i dansk tumbling ved at vinde danmarksmesterskabet for anden gang.

Hos damerne genvandt Johanne Nørby danmarksmesterskabstitlen og vinder dermed DM for tredje gang. ‘Det føles super dejligt at have vundet i dag. Efter min skadespause, og som førende danske kvindelige tumbler, skulle mesterskabet i hus. Jeg har høj sværhed i mine øvelser men kikser overgangen fra første spring (dobbelt strakt) og afslutter derfor kun med en strakt baglænder’. Derved kommer der ekstra pres på Johanne og hun kommer et point bagud i finalen, noget som Johanne dog vender til en fordel og siger ‘i afsluttende spring slutter jeg med strakt full full, og mesterskabet er hjemme. Næste mål er World Cup i Portugal i juli, og derefter står den på at træne nye øvelser, tempo og spring til næste sæson’ slutter en glad Johanne Nørby.

Se alle resultater her

Se video med Anders Wesch og Steffen Rasmussens danmarksrekord på facebook her

Se video med Johanne Nørby på GymDanmark Instagram #gymdanmark #gymelite #gymnastik

Tumbling Herrer
1. Anders Wesch/ Odense GF (77.200)
2. Lasse Pihl/ Odense GF (71.600)
3. Adam Scharf Matthiesen/ Odense GF (69.900)
3. Magnus Eskesen/ Odense GF (69.900)

DM Tumbling Damer
1. Johanne Nørby/ Odense GF (63.200)
2. Freja Sørensen/ Vesterlund (60.900)
2. Sara La Cour Hansen/ Odense GF (60.900)

TRAMPOLIN
I Trampolin vinder Maila Walmod Danmarksmesterskabet i individuelt Trampolin for syvende gang. Og efter en lang skadespause er det en lettet og glad Maila der siger ‘Dette DM er noget særligt fordi jeg længe har kæmpet med skader. Sidste år var jeg ikke helt tilbage fra en tidligere skadespause, men nu er pokalen igen i hus efter at have været udlånt’ siger Maila med et glimt i øjet. I finalen rammer Maila sit niveau med god højde og stil. Hun har dog nedsat sværhedsgraden en smule grundet en turbulent periode efter EM. Hun starter dog stadig med et tripple-spring, hvilket også sikrer hende mesterskabstitlen. I synkron-konkurrencen leverer Maila sammen med Helena Mogensen en stabil øvelse med høj sværhed, hvilket sikrer dem guldet.

Hos Herrerne løb en jublende glad Benjamin Kjær for første gang med Danmarksmesterskabet. I en sikker øvelse med finalens sværeste serie, er ingen i nærheden af at udfordre ham til guldet og han sikrer sig derved guldet og titlen som danmarksmester. Med en lidt asynkron serie, dog med høj sværhedsgrad, lægger Jakob Schoppe og Martin Christensen sig i spidsen i synkron-konkurrencen. Det bliver dog Lucas Cheung og Mathias Højby Jensen der i sidste ende sikrer sig guldet med en samlet score på 44.600.

Se video fra både individuelle øvelser og synkron-konkurrencer på facebook her

Se alle resultater her

Læs artikel af Københavns Trampolinklub her

Læs artikel af Haslev TT her

Trampolin individuelt Damer
1. Maila Walmod/ Roskilde GF (49.110)
2. Vanessa Rae Smith/ Haslev TT (47.500)
3. Sara Lindahl Jensen/ Haslev TT (47.030)

Trampolin Synkron Damer
1. Maila Walmod/Roskilde GF & Helena L. Mogensen/KTK (41.500)
2. Vanessa Rae Smith/ Sara Lindahl Jensen Haslev TT (40.400)
3. Pernille Juhl Mogensen/ Odense GF & Xenia Pobloth/ KTK (22.900)

Trampolin Individuelt Herrer
1. Benjamin Kjær/ Haslev TT (54.465)
2. Jakob Schoppe/ KTK (53.785)
3. Lucas Cheung/Haslev TT (50.500)

Trampolin Synkron Herrer
1. Lucas Cheung/Haslev TT & Mathias Højby Jensen/ Greve (44.600)
2. Jakob Schoppe & Martin Wagner Christensen/KTK (43.600)
3. Kasper L. Sørensen/ Haslev TT & Daniel Vidstrup KTK (42.400)

DOBBELT MINI-TRAMPOLIN
Der blev skrevet historie i Odense da der for første gang nogensinde skulle findes en danmarksmester i Dobbelt Mini-Trampolin (DMT). Selv om det var første gang DMT’erne var med til DM, så blev der leveret et højt niveau fra herrerne. Renato Queiroz lagde ud med en tripple baglænder på EM og VM-niveau. 34.000 scorer han og tager en klar førsteplads, og slutter også med at tage det første guld i dansk DMT. Selvom der denne gang ikke var damer med i DMT-konkurrencen, er forhåbningen at de er med til næste år. 

DM Dobbelt Mini-Trampolin
1. Renato Queiroz/ Ollerup (68.700)
2. Andreas Godske Nielsen/ Odense GF (68.300)
3. Mads Clausen/ Stauning-Dejbjerg (65.800)

Se alle resultater her

Se video fra både individuelle øvelser og synkron-konkurrencer på facebook her

SNAPCHAT se klip og billeder fra dagens konkurrencer på GymDanmarks Snapchat 🙂