Trampolinspringere ved Frivolten Cup - GymDanmark

Trampolinspringere ved Frivolten Cup

ARTIKLEN ER indsendt af Københavns Trampolinklub

Se flere billeder og læs om de øvrige danskere ved Frivolten Cup på facebook her

Se video og alle resultater her

Frivolten Cup havde deltagere fra 10 nationer, og er med sine over 400 deltagere Europas største klubkonkurrence. Ved konkurrencen beviste KTK lige som sidste år, at klubben er en af Nordeuropas aller bedste klubber, i det KTK var blandt de to mest medaljetagende af alle de deltagende klubber i hele stævnet: KTK vandt i alt fem medaljer, som kun en klub fra Portugal kunne matche.

KTK havde taget en stor gruppe af sine talenter og elitespringere med, og med 40 udøvere var KTK den uden sammenligning største klub ved stævnet! Allerede i lørdagens første finale viste KTK sig fra den bedste side og hentede en flot sølvmedalje hjem til stortalentet Sofie Landberg (12 år). Sofie vandt i april måned DM U12 individuelt og U14 synkront. Yderligere lykkedes det Mie Bjarning (11 år) – som ved DM U12 fik sølv individuelt og blev U12 danmarksmester i synkron, – at vinde bronzemedaljen ved Frivolten Cup. Vinderen af rækken var en pige fra Letland. I rækken var der i alt 58 deltagere.

I U12 drengerækken lå KTKs Benjamin Tómasson (11) på en flot andenplads, samt KTKs bronzevinder fra DM U12 i april, Car Emil Boelsmand Larsen (11) lå på en tredjeplads inden finalen. Emil Lynnerup Andersen (10) – KTKs U12 drengemester 2016 – lå på en sjetteplads. Men i finalen hvor der startes fra nul point, blev drengene netop slået af tre drenge fra hhv. Letland, Sverige og Estland, så de Københavnske drenge måtte tage til takke med hhv. fjerde-, femte og sjettepladsen. I rækken var der 44 deltagere.

I U14 pigerækken var der endnu engang succes for en KTK’er: KTKs U14 danmarksmester individuelt og synkront 2016, Smilla Jensen (12 år) lå inden finalen på en førsteplads. Smilla lavede dog en fri øvelse i finalen, hvor hun måtte kæmpe lidt ekstra for at holde stilen. Derfor blev hun lige nøjagtigt slået af en Portugiser og en russer. Denne række var konkurrencens største og talte hele 62 deltagende piger. I U14drengerækken lå Malte Nannerup Kirckhoff (13) på en flot andenplads inden finalen. På førstepladsen lå Alexander Lundgren fra Haslev, som i april netop vandt over Malte ved DM U14. Men i finalen ramte Malte en stort set optimal øvelse med god stil og alle spring i midten af trampolinen, og gik derfor forbi sin overmand fra DM U14, og Malte vandt hermed Frivolten Cup i U14 drengerækken. I rækken var der 42 drenge.

KTKs sidste medalje stod Oscar Lynnerup Andersen (14) for at hente hjem. Oscar deltog i U16 rækken for drenge, og lavede en meget svær men stabil øvelse i finalen og fik en flot bronzemedalje. Nr. et og to blev Carl Emil Jernov fra Springteam Nordjylland og Joah Cheung fra Haslev.

KTK havde yderligere to andre større medaljekandidater i seniordame- og herrerækkerne, Helena Mogensen (20) og Jakob Schoppe (23). Helena lavede den tredje bedste frie øvelse i de indledende runder. Jakob Schoppe lå nr. fire inden finalen. Så det var meget spændende hvad der skulle ske i finalen. Men i trampolinspring er det tit knald eller fald i konkurrencen, og KTKs førnævnte to topprofiler måtte desværre inkassere nogle meget ærgerlige kiks i finalen, hvilket gjorde at de begge ramte endemåtten og måtte afbryde deres øvelser. Begge endte derfor på ottende og sidstepladsen i finalen. I de indledende runder havde KTK også Martin Wagner Christensen (17) til start. Martin måtte ligesom de to andre desværre også inkassere et ærgerligt kiks. Men både Martin, Helena og Jakob kan dog meget snart alle tre få revanche, i og med at de danske seniormesterskaber afholdes allerede lørdag d. 21. maj, hvor de alle tre er blandt medaljefavoritterne individuelt. Yderligere har de i de synkrone rækker med deres respektive makkere en reel mulighed for at vinde et eller flere danmarksmesterskaber. Til DMet er det også her hvor KTK skal vise sit værd i forhold til hvor højt et niveau klubben efterhånden har på seniorplan. KTK har dog også udover de tre ovenstående flere andre ”dark horses” med til DMet som kan overraske. Så klubtræningen den næste korte tid er derfor meget målrettet DMet og en optimal præstation ved dette.

ARTIKLEN ER INDSENDT af Københavns Trampolinklub

Se flere billeder og læs om de øvrige danskere ved Frivolten Cup på facebook her

Se video og alle resultater her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen