Marie Skammelsen vinder junior NM i idrætsgymnastik - GymDanmark

Marie Skammelsen vinder junior NM i idrætsgymnastik

De kvindelige idrætsgymnaster
Marie Skammelsesen fra KG66 er ny Nordisk mester i Idrætsgymnastik for juniorer, og endda med en større pointsum end seniormesteren. Suverænt flot resultat af Marie Skammelsen. 

Landstræner Bernadett Balázs siger om pigernes præstationer ved NM ‘Saturday the junior team did a good job. The teams were very close to each other. With a very good job Maria Skammelsen rewon her all- around title from last year, and became once more Nordic Champion. She qualified in all 4 apparatus, won on vault and floor, and 2. on bars and 3. on beam. Victoria Kajø made a really nice beam exercise and she also qualified to the finals. In the senior team we had a few mistake. Mette Hulgaard qualified with nice bars exercises to the finals and won the bronze medal. This competition was an important station before European championship at the end of May, we know now how far we are with the preparations’.

Se alle resultater her

De mandlige idrætsgymnaster
På juniorsiden blev Frederik Kristensen fra AIG nordisk mester i Barre, som han dog måtte dele med en svensk gymnast grundet tiebreak.

Ved lørdagens konkurrencer blev Uffe Høj fra Gefion bedste junior på en 11. plads. Uffe kørte en rigtig fin konkurrence, men desværre blev et fald i bensving grunden til, at Uffe ikke endte i top 10. Efter lovende præstationer ved DM for en måned siden, havde mange sat forhåbningerne op til, at gymnasterne kunne få et par placeringer i top 10, men større eller mindre ustabilitet i 6-kampen, hos alle fire All-Around gymnaster gjorde, at Danmark i stedet måtte nyde nogle flotte enkeltstående disciplinøvelser. Specielt på Hest viste de storform og fik præsteret den næsthøjeste holdscore i juniorkonkurrencen.

De danske senior-herrer blev desværre ramt af manglende stabilitet i 6-kampen. Bedste dansker blev Marcus Frandsen fra Gefion, som trods en lavt belønnet reckøvelse, blev placeret som nummer 7 i All Around i det stærke felt. De to første pladser blev ikke uventet besat af henholdsvis Stian Skjerahauge fra Norge og Oskar Kirmes fra Finland, som begge netop har kvalificeret sig til OL 2016 i Rio. Joachim Winther fra AIG Aalborg blev med en margin på få 1/100 placeret som nummer 8.

Trods en mindre god dag både for hold og i all-round-konkurrencen med mange små og store kiks, kom medaljerne på førstedagen ude af rækkevidde. Dog fik Marcus Frandsen (gulv og barre) Joao Marcus Fuglsig (hest) og Joachim Winther (reck) sikret sig deltagelse i finalerne søndag. Joachim Winther sikrede sig en bronze-medalje i Reck.

Se alle resultater her

Næste store opgave for idrætsgymnasterne, bliver ved europamesterskaberne i slutningen af maj og begyndelsen af juni.

Gymnasterne ved Nordic Championships

HERRERNE
Senior Jacob Buus /Gefion
Senior Joao Marcus Fuglsig /VIK
Senior Joachim Winther /AIG
Senior Marcus Frandsen /Gefion
Senior Mathias Johansen /Nakskov GF

Junior Frederik Kristensen /AIG
Junior Rasmus Vorup /VIK
Junior Christian Riisberg /Gefion
Junior Christoffer Hallund /Gefion
Junior Uffe Høy /Gefion

KVINDERNE
Senior Mette Hulgaard /KG66
Senior Victoria Gilberg /VIK
Senior Ida Holst /Gefion
Senior Freja Fradsen /Farum
Senior Josefine Henriksen /VIK

Junior Marie Skammelsen /KG66
Junior Victoria Kajø /KG66
Junior Sofia Bjørnholt /Farum
Junior Emilie Midtbøll /KG66
Junior Amalie Rosendhal /Farum