20 Idrætsgymnaster til NM - GymDanmark

20 Idrætsgymnaster til NM

Om en uge rejser 20 idrætsgymnaster, både seniorer og juniorer, og deres trænere til Reykjavík, Island. Her skal de konkurrere mod gymnaster fra de øvrige nordiske lande som Sverige, Norge, Finland og Island.

De mandlige idrætsgymnaster går efter både medaljer og disciplinfinaler
Gymnasterne fra Norge og Finland står knivskarpt pt. og kørte senest 84-85 point ved OL-testeventen tidligere i år. Alligevel er Næstformand i Udvalget for Idrætsgymnastik Ralf Petersen positiv overfor de danske idrætsgymnasters chancer på herresiden og siger ‘Vi har forventning og håb om bronzemedaljer for hold og i mangekampen. Vi forventer hård konkurrence fra især Norge og Finland, men med den nykårede danmarksmester Marcus Frandsens nuværende gode form (81-82 points ved DM i sidste weekend) ligger det indenfor rækkevidde på en god dag. I disciplinerne har vi medaljechancer i tre discipliner og finaledeltagelse i de øvrige tre discipliner, størst medaljechance er der i øvelser på gulv og spring på hest’.

De danske juniordrenge ved dette NM er et ungt og uprøvet hold, men er i følge Ralf Petersen på vej frem ‘holdet har et godt potentiale, men vi har ingen forventninger om holdplacering eller holdmedaljer ved denne konkurrence. Hovedformålet er international konkurrenceerfaring og forberedelse frem mod EM sidst i maj. I disciplinerne er der dog mulighed for medalje i øvelser på gulv og spring på hest, mens vi forventer kvalifikation til finalerne i de øvrige discipliner’.

International erfaring og forberedelse til EM på kvindesiden
Den danske landstræner for de kvindelige idrætsgymnaster Bernadett Balázs siger om sine forventninger til gymnasterne ”On both teams there are debutants, for them it will be the first international competition this year. The goal is to get some international experience, and this competition is preparation for the upcoming European Championships in june. Unfortunately we have some injuries in the national teams, so I have no team expectation. But individually in all around and in apparats finals we have a chance to get some good results’.

Gymnasterne ved Nordic Championschips

HERRERNE
Senior Jacob Buus /Gefion
Senior Joao Marcus Fuglsig /VIK
Senior Joachim Winther /AIG
Senior Marcus Frandsen /Gefion
Senior Mathias Johansen /Nakskov GF

Junior Frederik Kristensen /AIG
Junior Rasmus Vorup /VIK
Junior Christian Riisberg /Gefion
Junior Christoffer Hallund /Gefion
Junior Uffe Høy /Gefion

KVINDERNE
Senior Mette Hulgaard /KG66
Senior Victoria Gilberg /VIK
Senior Ida Holst /Gefion
Senior Freja Fradsen /Farum
Senior Josefine Henriksen /VIK

Junior Marie Skammelsen /KG66
Junior Victoria Kajø /KG66
Junior Sofia Bjørnholt /Farum
Junior Emilie Midtbøll /KG66
Junior Amalie Rosendhal /Farum