Fire danske medaljer ved NM - GymDanmark

Fire danske medaljer ved NM

Junior NM i TeamGym samler op mod 350 gymnaster fra Sverige, Norge, Island, Finland og Danmark. Gymnasterne er mellem 13 og 17 år og repræsenterer ud over deres lande, deres klubhold.

Se billeder fra NM i TeamGym her

Se alle resultater fra NM i TeamGym her

Kommentatorparret Jimmi Bøjgaard og Ole Rasmussen sørgede som vanligt – tør man næsten skrive – for god stemning i hallen. Makkerparret er efterhånden blevet en god tradition ved internationale TeamGym konkurrencer i Danmark, og de skuffede heller ikke denne gang.

-Jeg er super stolt over at se så mange talenter samlet i Danmark ved dette NM. Det er tydeligt for enhver der har været til stede i dag, at Norden er fyldt med dygtige gymnaster, ambitiøse trænere og en gymnastikkultur der oser af glæde og talent. I Udvalget for TeamGym gør vi os umage for at levere en gymnastikoplevelse som giver minder for livet, og i den forbindelse vil jeg gerne takke alle de frivillige og samarbejdspartnere der gør det muligt at leve op til de mange forventninger til et stævne som dette. Jeg glæder mig allerede til næste gang’ smiler en glad og tilfreds formand for Udvalget for TeamGym, Frank Jakobsen.

RESULTATER

DRENGE
Som vanligt var der spænding til det sidste, da drengenes konkurrence skulle afgøres, og det blev gymnasterne fra TGA der løb med guldet foran Brommagymnasterne fra Sverige. Ringsted drengene sikrede sig flotte bronze-medaljer.

1 TG Aarhus DEN – 53.633
2 Brommagymnasterne SWE – 51.400
3 Ringsted IF DEN – 47.700

Marc Kristensen, som er del af det trænerteam der står bag TGA drengene siger; ‘det har været en lang rejse der kulminerer i dag. Flere af drengene har været med siden de var 8 år. Vi vinder i dag alle tre discipliner som også var målsætningen, jeg er derfor super stolt og tilfreds. Det næste store mål for de yngste af drengene er nu at vinde junior-DM og deltage ved NM igen om år, og for de ældste drenge gælder det om at komme på TGA-senior herrer og selvfølgelig blive danmarksmestre’.

PIGER
De lokale junior piger fra Bolbro lagde sig fra starten af konkurrencen i spidsen med en særdeles veludført gulvøvelse. Til stor begejstring for publikum lykkedes det pigerne at vinde sølv, kun overgået af de stærke islændinge.

1. Stjarnan ISL – 54.350 point
2. Bolbro Gymnasterne DEN – 52.508 point
3. Brommagymnasterne SWE – 52.466 point

Det var blandt andet dagens højeste karakter på gulvet, og næst-højeste på banen der sikrede Bolbro Gymnasterne en nordisk sølvmedalje. Det er en tilfreds træner Julie Bjørnskov Knudsen der tilskriver den flotte præstation nogle kloge trænerbeslutninger og siger; ‘pigerne er tæt på at køre en fuldstændig fejlfri konkurrence. De leverer det de skal, og med kun et enkelt kiks i trampolinen, præsterer de helt i top. På trænerteamets vegne er jeg meget tilfreds med pigernes indsats. Det næste store mål for Bolbro Gymnasterne er at give den fuld gas ved forbundsmesterskabet i slutningen af maj, som også er kvalifikation til Winners Final.

MIX
1. Motus-Salto SWE – 53.250 point
2. Flemming DEN – 48.250 point
3. Oslo NOR – 46.266 point

I MIX-holdenes konkurrence var der ikke den helt store spænding, idet gymnasterne fra Sverige tog førstepladsen i overlegen stil. Med hele 5 point ned til sølvvinderne fra Danmark, Flemming Efterskole var der ingen tvivl om hvem der løb med guldet. Danskerne fra Flemming Efterskole leverede dog god og underholdende gymnastik, og leverede konkurrencens bedste banespring.

Se alle resultaterne her

Se videoklip på GymDanmarks Instagram og Snapchat #gymdanmark #gymelite

Se billeder på GymDanmark TeamGyms Facebookside