Gymnastik og fodbold i samarbejde - GymDanmark

Gymnastik og fodbold i samarbejde

Den 28. februar blev trænerne i SG og SfB således uddannet i træningskonceptet GymFamily Bootcamp. Samarbejdet mellem gymnastik- og fodbolklubben startede med en tilfældig dialog de to trænere fra de to foreninger imellem.

– ‘det er så sejt, at du kan få pigerne til at træne så meget; jeg vil gerne, at mine drenge træner lige så meget’ siger fodboldtræner Ruben til gymnastiktræner Karen Marie. ‘hvad vil du have dine drenge skal træne de 13 timer om ugen’? svarer Karen Marie ‘noget med en bold’ svarer Ruben.

Den opfordring tager Karen Marie hurtigt op og svarer ‘Jeg kunne godt tænke mig at udfordre jer lidt; jeg tror, I skal lave nogle af vores pigers styrke- og smidighedsøvelser’. Som sagt så gjort. Fodboldrengene bliver herefter inviteret med i Svendborg Gymnastikforening og tager udfordringen op. Gymnastikpigerne er søde til at hjælpe og motivere, det er nemlig meget tydeligt nu, at pigerne er drengene langt overlegene.

Fodboldspillerne vilde med konceptet

Oven på den gode oplevelse gymnastik- pigerne og drengene i mellem er det nærliggende for Karen Marie – som også er udviklingskonsulent i GymDanmark – at invitere fodbolddrengene med som ‘kaniner’ på en dag i udviklingskonceptet ‘Vi bevæger’ på Ollerup Gymnastikhøjskole. 

Efter workshoppen blev fodbolddrengene så begejstrede for træningskonceptet, at deres træner sammen med fire forældre, valgte at lade sig uddanne til GymFamily Bootcamp-instruktører. Kurset blev afholdt i Svendborg Gymnastikforening den 28. februar, hvor alle gymnastikforeningens familieholds-trænere selvfølgelig også var inviteret med. Her blev de oplært i træningsprincipper og fik praktisk indføring i øvelser, der sikrer højt aktivitetsniveau og træningseffekt for både børn og voksne.

Familien har stor betydning for børns livsstil

Jo sundere og mere aktivt forældrene lever, jo større chance er der for at overføre de gode vaner til børnene. Med GymFamily træningskonceptet vil GymDanmark gøre det sjovt og motiverende at dyrke motion sammen i familien.

GymFamily Bootcamp er for de 8-15-årige og deres modige forældre. Benhård CrossFit træning, der får sveden til at springe. Det er enkel, rå og benhård træning af kredsløb og muskelstyrke. Der er lagt op til en forældreudfordring.

Svendborg Gymnastikforening er allerede nu ved at planlægge at tilbyde ‘GymFamily Toddler’ for forældre med børn i alderen 1–3 år og ‘GymFamily Active’ for forældre med børn i alderen 3-8 år ved næste sæson, og regner med at uddanne sine instruktører før sommerferien.

Proces der trækker op

Kurset følges senere i sæsonen op med supervision, hvor foreningens trænere får vejledning og gode råd om deres anvendelse af træningskonceptet.

”Vi glæder os over og synes det er super spændende, at Svendborg Gymnastikforening og Svendborg forende Boldklubber samarbejder om at igangsætte familieidræt”, siger projektleder i Danmarks Gymnastik Forbund Sanne Honoré og fortsætter: ”Vi forventer os meget af dette træningskoncept, som netop kan samle hele familien og forskellige idrætsgrene i en og samme aktivitet, hvilket også giver foreningerne mulighed for at tiltrække nye medlemmer ved at eksisterende medlemmer – oftest børn – får trukket forældre og kammerater og deres forældre op af sofaen og ind i gymnastiksalen”.

GymFamily træningen er udviklet af Danmarks Gymnastik Forbund med støtte fra Nordea-fonden. Træningskonceptet fokuserer på at fremme familiegymnastikken, så den sikrer træningsudbytte for både voksne og børn. GymFamily omfatter træningskoncepter i: Baby (3 md.-1 år), Toddler (1-3 år), Active (3-8 år) og Bootcamp (8-15 år).

Læs mere om GymFamily her og se video af de forskellige koncepter