3 dygtige trænere – Nu færdige som Diplomtrænere - GymDanmark

3 dygtige trænere – Nu færdige som Diplomtrænere

Det spring har tre dygtige trænere med rod i GymDanmark nu taget og færdiggjort deres uddannelse.

STORT TILLYKE TIL…. :

Helge Fisker, er til dagligt underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for Team Gym Senior herre.
-Uddannelsen har givet mig flere konkrete værktøjer som jeg til dagligt bruger både med højskoleleverne og landsholdet, fortæller Helge. 

Niels Henrik Nielsen er lige ledes til daglig underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for GymDanmarks nyeste landshold – nemlig ‘Dobbelt Mini-trampolin’. På trods af Niels Henriks lange erfaring som træner har der været meget nyt at lære på Diplomuddannelsen. ”Jeg ser uddannelse og løbende kompetenceudvikling som en naturlig del af det at være træner. Med diplomtræneruddannelsen har jeg lagt endnu et lag af viden til, som jeg kan trække på i mit daglige arbejde med gymnasterne”.

Michael Jensen, er til dagligt underviser på Vejstrup Efterskole og i Odense Gymnastik Forening. Han er ligeledes mangeårig landstræner for landsholdet i Tumbling.
-Deltagerne på uddannelsen var samlet fra mange forskellige idrætsgrene og det oplevede jeg som en stor styrke, da det gav gode og idrætsfaglige diskussioner på tværs. Så godt som alle emner var meget relevante og overførbare til mit daglige arbejde med gymnaster på højt niveau, fortæller Michael.

Uddannelse og projektopgave
En diplomtræneruddannelse består af en del på 165 timer som tages i fællesskab med deltagere fra andre forbund. Derefter følger en GymDanmark del på min. 30 timer.
-GymDanmark udformer i samarbejde med den studerende en projektopgave, som typisk vil have en vinkel som både giver mening for begge parter. Det har længe været et ønske fra forbundet at få gang i træneruddannelse indenfor Team Gym og Tumbling og derfor at projektopgaven for disse tre studerende haft fokus på at lave en anbefaling om en uddannelsesstruktur og indhold til netop disse 2 gymnastik discipliner, fortæller uddannelsesansvarlig i GymDanmark Pil Christiane Lindekron.
Det har været ekstremt værdifuldt for os, at kunne inddrage Helge, Michael og Niels Henrik i denne proces, da de alle tre har unikt kendskab til disciplinerne. Med diplomtræneruddannelser i hånden har vi også sikret at deres analyser har et fagligt højt niveau, forsætter Pil. 

Landstrænere med udvidet CV
Alle tre studerende varetager funktionen som landstræner og står derfor i spidsen for landets dygtigste gymnaster. Og det er med stor glæde at elitechef Henrik Bertelsen nu kan trykke de tre i hånden og ønske tillykke med titlen som diplomtræner.
– Det er forbilledligt at tre så kompetente trænere har ønsket og ligge tid og økonomi i dette projekt om at dygtiggøre sig og udvikle deres kompetencer. Uddannelse er en livslang proces og vi vil i forbundet i fremtiden have endnu mere fokus på at have uddannelsestilbud til trænere på alle niveauer. Med dygtige trænere følger dygtige gymnaster, og det er jo noget vi er rigtig glade for, slutter Henrik af.

Hvem kan tage en diplomtræneruddannelse?
For at få adgang til Diplomtræneruddannelsen skal man have gennemført DIFs Træner 2 eller tilsvarende. Det er erfaringen fra mange andre forbund at risikoen for at dumpe diplomtræneren hvis man ikke i forvejen har en stærk og bred teoretisk viden med sig i bagagen. Derfor anbefales det at man tager GymTræner 2 som første step mod diplomtræneruddannelsen.
I næste sæson (2016/2017) udbydes denne uddannelse for første gang i regi af GymDanmark med navnet GymTræner 2. Uddannelsen løber over 3 weekender (dec. / jan / juni) og er nøje forsøgt koordineret med alle discipliners konkurrence og kursuskalender.
GymTræner 2 henvender sig til alle der allerede har gennemført GymTræner 1 eller tilsvarende. Det er for klubtrænere der har ansvar for træningsplanlægning over en hel sæson og typisk underviser konkurrencegymnaster.

Fysioterapeut i gang med diplomtræner
I skrivende stund er endnu et diplomhold i gang med uddannelse og med på dette har GymDanmark Anja Astrup Larsen som til dagligt er træner i Viborg GF. Anja er uddannet fysioterapeut.
– En diplomtræner er på ingen måde spild af tid på trods af min uddannelse som fysioterapeut. Alle emner som jeg før har beskæftiget mig med i kraft af min uddannelse bliver sat i en idrætslig kontekst og derudover er der emner som f.eks. psykologi og ledelse som er nye for mig. Jeg har stort udbytte af at udvikle mine kompetencer med dette idrætslige fokus, fortæller Anja.
Anja skal bruge sin diplomtræneruddannelse til at kunne varetage træning af elite atleter på tværs af idrætsgrene hjemme i Viborg.
– Når Anja når til sin GymDanmark del satser vi på at kunne formulere en opgave hvor hun kan komme med anbefalinger til hvordan vi kan drage nytte af de forskellige gymnastikdiscipliners styrker og arbejde mere på tværs i forbundet. 

 

Læs mere om GymTræner 2 her
Læs mere om diplomtræner her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen