Danske tumblere med til World Games - GymDanmark

Danske tumblere med til World Games

Kvalifikationen til World Games 2017 sker på baggrund af danskernes placeringer ved VM i Odense. Danmark er derved sikret to pladser i kraft af Anders Wesch’ 5. plads og Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsens 19. plads. Det er første gang at Danmark får en kvindelig tumbler med til World Games, hvorimod Anders Wesch deltog i 2013, på en plads der forinden var sikret af Michael Nissen.

Det er derfor også en spændt landstræner Michael Jensen der siger ‘Det bliver meget spændende at se hvem, der skal med til World Games når alle de danske tumblere skal kæmpe om en plads. Sidste gang havde Anders og Lasse et brag af en kamp og jeg tror ikke det bliver mindre spændende denne gang. Udtagelsen vil blive afviklet i foråret 2017’.

Også den nye disciplin i Danmark, DMT (dobbelt mini-trampolin), er med i kapløbet om de eftertragtede deltagerpladser. På listen som rummer de 10 nationer som kommer med, ligger Danmark pt. som nr. 11 og er derved reserve til én af de 10 første pladser.

Se resultaterne af kvalifikationen her
 
Dansk medalje ved World Games
I juli 2013 skrev makkerparret Peter Jensen og Christian Andersen dansk gymnastikhistorie, da de vandt bronzemedaljer i Trampolin Synkron ved World Games i Cali. Det var første gang nogensinde at danske gymnaster vinder medalje ved World Games.

Helt tilbage i 2001 repræsenterede tumbleren Martin Jyde Nielsen – bedre kendt som ‘Mumle’ – også Danmark ved World Games, han var meget tæt på en medalje da han opnåede en fornem 4. plads.

The World Games
Er ’OL’ for ikke OL-discipliner, så kort kan konkurrencen beskrives. Til World Games mødes atleter på tværs af sportsgrene og i idræt til vands, til lands og i luften.

World Games afholdes i Wroclaw, Polen d. 20. – 30. juli 2017.

Officielt website
Officiel facebook-side