Once in a lifetime chance for uddannelse indenfor rytmisk gymnastik - GymDanmark

Once in a lifetime chance for uddannelse indenfor rytmisk gymnastik

Det er lykkedes URG og gymdanmark at få FIG’s (Det internationale Gymnastikforbund) Age Development introcamp til Danmark, også kaldet Aldersrelateret træningskursus. FIG inviterer repræsentanter fra alle nærmeste nabolande. Som værtsnation har Danmark mulighed for at få 15 pladser på kurset. – Timingen for dette kursus er helt perfekt. Det har længe været et ønske for Udvalget for Rytmisk Gymnastik (URG) at udvikle program med Aldersrelateret træning til rytmiske gymnaster som en del af en overbygningsuddannelse til den eksisterende GymTræner 1 – Grand Prix. Nu har vi muligheden for at få kick startet processen ved at få unik inspiration ved FIGs eksperter på området, siger uddannelsesansvarlig i URG Camilla Kruse.

 

-Vi håber, at der vil være stor opbakning til dette kursus fra de dygtige rytmiske trænere i Danmark, men vi har selvfølgelig kun 15 pladser, så en udvælgelse kan komme på tale efter tilmeldingsfristen, slutter Camilla af.

 

På kurset får du:

–          Tre dages undervisning af FIG’s eksperter

–          Forplejning (undtagen morgenmad)

–          Unik viden om ATK træning af rytmiske gymnaster

–          Mulighed for at danne netværk på tværs af de nordiske lande inden for det rytmiske

 

Kurset opbygning

Kurset er bygget op med forskellige blokke:

 

–          Fysiske og tekniske test for alle krops elementer

–          Redskabsteknik (bygget op omkring RSG’s regler)

–          Gennemgang Af RSG’s regler og obligatoriske øvelserset med ATK briller på.

–          Dansk opsamling til sidst lørdag aften. Hvor vi sammen reflektere på kurset, og taler om hvor vi i Danmark skal sætte ind.

 

Aldersrelateret træning (ATK) har de seneste år været et begreb som også Team Danmark har introduceret i flere forbund og GymDanmark har senest lanceret ATK i Trampolin og Idrætsgymnastik.

Aldersrelateret træning er kendetegnet ved at træneren formår at tilrettelægge træningen efter NIVEAU og sætte det i perspektiv af ALDER og FYSISK/PSYKOLOGISK udvikling.

I GymDanmark er det målet at disciplinerne arbejder med ATK på fire områder; Træneruddannelse, foreningsudvikling, konkurrencestruktur og landsholdsstruktur. FIG har på denne camp inspiration til både træneruddannelse og konkurrencestruktur indenfor den rytmiske gymnastik.

 

Læs mere om kurset her

 

Læs mere om FIGs Age Development Program: http://www.fig-gymnastics.com/site/page/view?id=770