Gymnastikkens discipliner deler viden på tværs - GymDanmark

Gymnastikkens discipliner deler viden på tværs

GymDanmark rummer mange forskellige gymnastik discipliner. Mangfoldigheden er stor.. Lige fra højtflyvende trampolinspringere, til yndefulde rytmiske gymnaster, tempospecialisterne fra Rope og Tumbling, multikunstnerne fra Team Gym og Idrætsgymnastik og ikke mindst sports akrobaterne der forener mange at gymnastikkens grundelementer..

Ligeså forskellige alle discipliner er, ligeså mange ligheder de… De bygger alle på gymnastik grundtræning… Elementer som eksplosivet, stabilitet omkring ryg og knæ samt et krav om stor styrke der går hånd i hånd med smidighed er begreber som enhver gymnastiktræner bør være bekendt med.

GymDanmark ønsker at understøtte denne viden om træning der ligger på tværs af alle gymnastikdisciplinerne. Derfor er der nu premiere på 2 nye tiltag på to forskellige niveauer, nemlig kursus og uddannelse: ATK Spots samt GymTræner 2 – Basis, fortæller uddannelsesansvarlig Pil Christiane Lindekron og håber at landets konkurrencetrænere vil støtte op om dette ny tiltag. Der vil være ny viden at hente lige meget på hvilket niveau du underviser på, slutter hun af.

ATK-Spot (Aldersrelateret Trænings Koncept)
ATK spots er korte inspirationskurser i alt der har med træning af børn at gøre og går på tværs af vores discipliner (kan evt. også være disciplinspecifikke).
På disse første ATK spots som afholdes i foråret 3 steder i landet, stiller vi skarpt på grundtræning af børn i alderen 7-12 år.
Disse Spots følges op i efteråret med inspiration til grundtræning med børn og unge + 12 år.
Underviser er Milan Udvaracz der i de seneste år har arbejdet som fysisk træner for de kvindelige idrætsgymnaster og er nu fysisk landstræner M/K. Han er uddannet fysioterapeut og har en fortid i Ungarsk top fodbold, herunder en lang professionel karriere i udlandet og som landsholdsmålmand for Ungarn. Han indgår til dagligt i trænerteamet i KG66 hvor han både underviser bredde og elitebørn i fysisk træning.

Forårets ATK spots
10. marts kl. 18.30-21.30 Silkeborg
31. marts kl. 18.00 – 21.30 Svendborg
14. april kl. 18.30-21.30 Sjælland (tilmelding åbner snarrest)

GymTræner 2 – Basis
GymTræner 2 – Basis gør dig i stand til at fungere som trænere med ansvaret for årsplanlægningen. Du får viden og redskaber til at arbejde med din rolle som træner og træningsplanlægger. Du får en større forståelse for de mange faktorer, der indvirker på træning og præstation – fra konditionstræning, ernæring og skadeforebyggelse til de mentale aspekter.
For dig der er fyldt 18 år og min. har 2 års trænererfaring.

Indhold:
• Fysisk træning
• Konditionstræning – aerob og anaerob træning
• Trænerrollen
• Styrketræning
• Ernæring
• Idrætsskader. Hvad gør man – kend din rolle
• Aldersrelateret træning
• Tekniktræning
• Idrætspsykologi
• Træningsplanlægning

I GymDanmark gør vi os umage for at skelne mellem kursus og uddannelse.

Kurser giver dig:
Inspiration du kan gå direkte hjem og bruge

Træneruddannelse gør dig i stand til:
– Dygtiggøre dine gymnaster ved hjælp af bevidste valg af træningsformer og øvelser
– Reflektere over de valg og fravalg du gør dig i træningen
– Begrunder dine valg af træning, metodik og pædagogik ud fra konkret viden
– Uddannelse afsluttes ofte med en test og certificering