Wesch 5. bedste i verden, VM i verdensklasse - GymDanmark

Wesch 5. bedste i verden, VM i verdensklasse

Tumbleren Anders Wesch var i dag, i sin anden VM-finale i sin karriere. Sidste år placerede han sig som nr. 6 og idag avancerede han det resultat med at blive nr. 5. Det er kun lykkedes to andre danskere nogensinde at kvalificere sig til en VM-finale, hvilket gør Wesch’s anden finaleplads fænomenal.

Anders Wesch lavede i første omgang to dobbelte strakte saltoer til dobbelt lukket salto med tre skruer. I anden omgang leverede han igen varen med en dobbelt salto med dobbelt skrue til en dobbelt med fire skruer, et hidtil uset spring i international sammenhæng. Sidste gang springet blev udført var i 1987. På trods af lidt udsving på stilen var det en fantastisk konkurrence for den 22 årige unge dansker, der smilende vinkede til publikum efter en veloverstået konkurrence, tydeligvis lettet.

Toppen over alt jeg har været med til
En super tilfreds Anders Wesch siger ‘det var en fantastisk oplevelse og jeg fik næsten fuldført begge mine øvelser præcis som jeg ville have dem. Nu skal vi arbejde med mere stil og sværhed så vi kan slå russerne og kineserne’ smiler Wesch. Om den bedste oplevelse ved VM siger Anders ‘Det er det fedeste jeg nogensinde har oplevet, det er toppen over alt jeg har været med til i tumbling’.

Se Wesch’s i finalen på facebook her

Læs mere om VM i trampolin, tumbling og DMT

En ny gymnastikdisciplin i Danmark er født
Danmark skrev også historie ved for første gang at have danskere med i den hæsblæsende disciplin dobbelt mini-trampolin. Efter kvalifikationen stod det klart at tre af de fire danskere, nemlig Emil Mortensen, Martin Frederiksen og Oliver Kew fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup, havde kvalificeret sig til de eftertragtede finaler, hvor de gav den fuld gas. Med mod, selvtillid og store smil leverede de en absolut godkendt indsats. Det skal blive spændende at følge udviklingen af dobbelt mini-trampolin i Danmark, og se hvad VM har båret med sig af spirende talenter.

Se alle resultater her

Minder for livet
‘VM i trampolin, tumbling & DMT vil gå over i GymDanmarks historie, som en af de absolut største begivenheder nogensinde. Vi har arbejdet på dette VM i flere år og kulminationen er sket i disse dage. Det er helt fantastisk at opleve den gode stemning, blandt de frivillige, delegationerne, publikum og øvrige samarbejdspartnere. Jeg vil gerne rette en særlig tak til alle vores frivillige og specielt Organisationskomiteen, som har knoklet for at får VM til at blive en kæmpe succes. I GymDanmark arbejder vi meget målrettet og struktureret omkring vores events, og VM i samarbejde med Sport Event Denmark og Sport Event Fyn, er netop resultatet af denne proces. Jeg er en meget stolt projektleder, og jeg må sige at jeg faktisk også er en smule rørt. VM er nu slut, men minderne fra dette event vil være hos mig for altid.

”Med VM i tramplin, tumbling og DMT i Odense har vi sammen med GymDanmark og Sport Event Fyn i denne uge været værter for et spektakulært mesterskab. Verdensmestre er kåret, OL-billetter er uddelt, og danskerne har haft den flotteste ramme for hjemmebane,” siger Lars Lundov, Sport Event Denmark.

”I Odense er vi stolte over at kunne sende de mange udenlandske atleter og publikummer hjem med OL-billetter, medaljer og ikke mindst mindeværdige oplevelser fra vores dejlige ø. Det har også været en fornøjelse at præsentere fynboerne for verdensklasseatleter i en så spektakulær sport som trampolin. Der er blevet skrevet historie med en dansk finaleplads i dobbelt minitrampolinen og så sluttede vi også af med en flot femteplads til en af vores lokale atleter i tumblingfinalen”, siger Jane Jegind, formand for Sport Event Fyn og rådmand for By og Kultur i Odense Kommune og fortsætter: ”Odense har igen vist, at vi kan løfte endog meget store internationale sportsbegivenheder. Baggrunden herfor er ikke mindst den store frivillige indsats, som jeg ganske enkelt ikke kan takke nok for”.

OL pladser uddelt i Odense
Kampen om OL-pladser i de plympiske discipliner trampolin mænd og kvinder, blev også afgjort ved dette VM i Odense. De otte springere fra finalerne går direkte til OL i Rio. De sidste otte pladser findes ved et test-event i Rio til april. 

Læs mere om alle finalerne i dag