Intet VM uden de frivillige - GymDanmark

Intet VM uden de frivillige

VM & WAGC i Odense er det største gymnastikevent i GymDanmarks historie med over 900 gymnaster, lederere og trænere i VM-ugen, og 1400 i WAGC-ugen. Det er derfor en umulig opgave at løfte uden de værdifulde, kompetente og meget flittige hjælpere.

Når man er frivillig ved så stort et internationalt event er ingen af opgaverne for store eller små. Opgaverne er alt fra at være vagtpost ved forskellige indgange, billetsalg, guider i lufthavnen og teamledere i flere organisationskomiteen.

De frivillige er de vigtigste brikker ved VM
Det er de frivilliges kompetencer og styrker der får et så stort event til at hænge sammen, og det er den frivilligansvarlige Maria Sigl ikke et sekundt i tvivl om.

Maria Sigl som selv er tidligere trampolinspringer, og nuværende træner i OGF og dommer i GymDanmark siger; ‘De frivillige er dem der får eventet til at køre, det er dem der binder det hele sammen, og de har derfor den vigtigste rolle i en event som dette. Springerne får en god oplevelse når de overalt møder glade ansigter, hvad enten det er på vej til frokost, er i træningshallen eller på vej ind på ‘field of play’. De frivillige er de vigtigste ambassadører, og dem har vi rigtig mange af i Sparkeassen Fyn Arena disse dage’.  De seneste måneder har Maria tilbragt rigtig mange timer i jobbet som frivillig-ansvarlig, og til spørgsmålet om Maria er klar igen næste gang, griner hun ‘ja, helt klart, der skal bare gå lidt mere end to måneder’.

Natasja Præst fra Københavns Trampolinklub er frivillig ved VM og siger om sin oplevelse; ‘mine opgaver har været meget forskellige, og jeg har været lidt over det hele, hvor der er brug for mig. Det fede ved at være med er, at jeg har fået lov til at dele oplevelsen med min bror Daniel Præst som jo er en del af det danske trampolinlandshold. Men det er også en vigtig faktor, at jeg få lov til at være en del af kulisserne og se det hele lidt ‘behind the scenes’. Det fedeste ved VM er at det har været på hjemmebane’ griner Natasja og tilføjer ‘hele den opbakning der er omkring VM har været det hele værd’.

Michael Andersen fra Randers Gymnastikforening, og floormanager ved VM siger ‘det har været super fedt at være med. Man kommer helt tæt på gymnasterne og ser det hele på aller tætteste hold. Det har været lange dage, men super fedt. Det fedeste er den kanon gode stemning, det er ikke noget man oplever hver dag. Og til spørgsmålet om Michael er klar en anden gang er hans svar ikke til at tage fejl af ‘JA siger han med et stort smil på læben’.

Frivillighedsundersøgelse af VM-partner
Sport Event Denmark, som er GymDanmarks samarbejdspartner har foretaget en frivillighedsundersøgelse i 2008-2010, om det at være frivillig ved et sport event. I resumeet af rapporten er det skitseret hvordan den typiske frivillige så ud:

Det skinner igennem, at deres passion for sporten er stor, og at det er denne passion samt en række andre ikke-materielle motivationsfaktorer, der driver dem. Herunder primært det sociale aspekt i at løfte i flok og møde nye mennesker. Sportens egne rækker (sportsklub/-forbund) var den primære rekrutteringskanal ved alle 4 events. Størstedelen af de frivillige hjælpere er ikke forlods drevet af muligheden for, at den frivillige tjans ville kunne styrke eller udvikle deres kompetencer, men efterfølgende finder langt de fleste, at dette rent faktisk har været tilfældet, især på områderne: sociale kompetencer, evnen til at tackle stressede situationer, kommunikation og problemløsning.

Se hele rapporten her

 

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen