Dansker direkte til finalen ved VM på hjemmebane - GymDanmark

Dansker direkte til finalen ved VM på hjemmebane

Store dele af gymnastik-Danmark er i disse dage samlet i Odense til VM i trampolin, tumbling og dobbelt mini-trampolin. En udsolgt Sparekassen Fyn Arena lagde i dag rammerne om gymnastik i verdensklasse, da internationale stjerner og  gymnaster fra hele verden, fik skudt VM i gang med manér.

Et rekordstort antal gymnastikfans var mødt op for at se de danske atleter og støtte op om sporten. Der var ingen tvivl om at det var danskerne der var på hjemmebane, og således var taget ved at flyve af Sparekassen Fyn Arena, da danskerne gik på gulvet.

Danskerne til VM

Se alle resultaterne her

Finaleplads til Anders Wesch
Tumbler Anders Wesch leverede dagens bedste danske resultat, ved at kvalificere sig direkte til finalen på søndag. Med en 7. plads på den rensede liste og med en score på 72,200, bliver Anders den første dansker i finalerne ved VM. Lasse Pihl Sørensen ender som nummer 21 med en score på 67,800 og lige efter som nummer 22 blev Rasmus Gaarde Sørensen,  som præsterede to imponerende øvelser som gav ham en samlet score på 67,700. Adam Sharf Matthiesen endte samlet som nr 24 med en score på 66,900. I holdkonkurrencen placerede danskerne sig lige uden for finalefeltet på en samlet 6. plads

Se flere af danskernes øvelser på facebook her

Vinder af tumbling-kvalifikationen blev regerende verdensmester Yang Song fra Kina med 79,400 point, efterfulgt af sin landsmand Zhang Kuo med 77,300 point og Andrey Krylov fra Rusland med 77.100 point.

De danske tumbling kvinder
Anne Sofie Okkerholm leverede dagens bedste danske resultat. Med to gode øvelser blev hun samlet nr. 19, med en samlet score på 62.600. Sara Ørskov lagde sig lige efter med en score på 62.400. Anne-Sofie Jørgensen ender som nummer 28 efter en uheldig landing i den ene øvelse. Johanne Nørby havde desværre også et par uheldige landinger, og ender derfor som nr. 31. Samlet ender kvinderne på en 7. plads i hold-konkurrencen, og er derfor ikke med i finalen.

Jia Fang Fang fra Kina, som med to suveræne øvelser til 71,600 point vinder kvalifikationen. Nr. to bliver Anna Korobeinikova fra Rusland, og nr. 3 Lucie Colebeck fra Storbritannien med 68,300 point.

Fire danske herrer i Trampolin
Den rutinerede trampolinspringer Daniel Præst havde håbet på minimum en seminfinaleplads ved dette VM. Han endte dog som nummer 41, men er trods placeringen stadig fuld af energi og håb for fremtiden. Den kun 17-årige debutant ved VM Benjamin Kjær blev nr. 64 og slog dermed sine to erfarne holdkammerater Christian Andersen og Jakob Schoppe. Sidstnævnte Schoppe endte som nr. 65, og Christian Andersen som nummer 66. Ingen af drenge kvalificerede sig til semifinalerne, men er nu klar til synkronkonkurrencerne lørdag.

Fra Hvide Rusland vandt Uladzislau Hancharou kvalifikationen med 110,975 point og er dermed en af storfavoritterne til VM-guldet. Herefter fulgte kineseren Lei Gao med 110,800 point, og Dimitrii Ushakov fra Rusland med 110,170 point.

Gode præstationer af de danske trampolin kvinder
Danske Maila Walmod er stærkt tilbage efter sin skade i foden, og fik leveret to rigtig gode øvelser og lagde suverænt ud med en lukket tripelout, som den første danske springer nogensinde. Samlet set førte det Maila ind på plads som nr. 51. VM-debutanten Helena Mogensen leverede to rigtig gode øvelser og endte som nr. 53, som giver håb om fremtiden. De to melder sig i den grad klar til synkronkonkurrencen i morgen. 

Kvindernes kvalifikation blev vundet af Li Dan fra Kina med 103,130 point. Nr. to blev He Wenna, også fra Kina med 103,105 point, og nr. tre forsvarende verdensmester Liu Lingling ligeledes fra Kina med 102,185 point. Kina fører feltet og udfører deres øvelser helt perfekt, de er storfavoritter til at vinde guld og sølv. OL mesteren Rosannagh MacLennan ligger dog lige efter på en fjerde plads, og viser god form. Det bliver særligt spændende at se hvilke kvinder der går videre i finalen, da hver nation maks. kan have to deltagere.

Meget mere VM
Søndag bliver således dagen hvor mindst én dansker er i finalen, nemlig tumbleren Anders Wesch. Du kan opleve ham, og resten af verdenseliten i Sparekassen Fyn Arena, ved at købe din billet på wch2015.dk. Se programmet her

I morgen fredag kan du opleve dansker i både dobbelt mini-trampolin og synkron trampolin. Se programmet her