Det store spring mod De Olympiske Lege, sker denne uge i Odense - GymDanmark

Det store spring mod De Olympiske Lege, sker denne uge i Odense

16 trampolinspringere har mulighed for at kæmpe om OL-medaljer i Rio. De første otte som kæmper sig til VM-finalerne i Odense kvalificerer sig direkte, og de resterende otte pladser findes ved et testsevent i Rio i april 2016.

Men det er ikke kun OL-kvalifikation i Trampolin der kæmpes om i Sparekassen Fyn Arena. Konkurrencerne er i høj grad også højdepunktet for hundredevis af tumbling- og dobbelt mini-trampolin springere, som siden sidste VM i Daytona, har arbejdet sig frem mod VM 2015.

Danskerne ved VM
Den danske trup består af 18 gymnaster, heraf seks trampolinspringere, otte tumblere og fire dobbelt mini-trampolin springere. Sidstnævnte har knapt ni måneders erfaring indenfor disciplinen, og alligevel står de nu med fødderne solidt placeret i det største gymnastikevent på dansk jord i mange år. De stolte trampolin traditioner bæres på skuldrene af seks rutinerede springere, som alle har præsteret på højt niveau, blandt andet tog Christian Andersen med sin tidligere synkronmakker (Peter Jensen) bronze ved VM i 2013.

Tumblerne oser af selvtillid og landstræneren er fuld af gode forhåbninger ved at vurdere danskerne til at være på højeste niveau, netop nu. Blandt andet var 22-årige Anders Wesch i finalen ved World Cup for bare en måned siden og ved sidste VM i 2014 blev han samlet nr. 6.

Følg danskerne på facebook, instagram og snapchat.#wch2015
Læs mere om de danske VM-profiler her

Olympiske mestre samlet i Odense
Tre olympiske mestre er fortsat blandt de bedste springere i verden. Her i blandt Kinas Dong Dong, som er tre-dobbelt verdensmester (2009, 2010 og 2013) og olympisk mester i 2012. Hans landsmand Han Wenna er også i Odense denne uge. Han er verdensmester fra 2011 og olympisk guldvinder i 2008. Sidst men ikke mindst er den regerende olympiske mester, Canadas Rosannagh MacLennan, og verdensmester fra 2013 også i Odense for at kæmpe om medaljer og OL-kvalifikation.

Læs alt om VM i Odense her og køb din billet her