Medaljer til danske DMT-springere - GymDanmark

Medaljer til danske DMT-springere

Ved sidste weekends Frölunda Cup i Göteborg sikrede Oliver Kew, der til dagligt træner på Ollerup Gymnastikhøjskole, sig guldet i mændenes individuelle konkurrence i dobbelt minitrampolin med to solide spring. Emil Korfitz Mortensen, som ligeledes træner på Ollerup til daglig, blev nummer tre i konkurrencen, hvor i alt 18 springere deltog. Blandt deltagerne var der 12 danske gymnaster, mens de resterende seks repræsenterede værtsnationen. Konkurrencen i Göteborg var de danske VM-deltageres sidste test inden det i næste uge går løs ved VM i Odense, hvor det danske hold udover Oliver Kew og Emil Korfitz består af Morten Skou Bentsen og Martin Frederiksen. Formen er ved at være på plads hos de danske springere, der ligeledes var i aktion ved Ollerup Open den 7. november. Her vandt Morten Skou Bentsen foran Martin Frederiksen på andenpladsen, mens Oliver Kew tog sig af bronzemedaljen. 

Uforudsigelig sportsgren

Niels Henrik Nielsen, der er landstræner i DMT er godt tilfreds med de danske springeres forberedelser frem mod næste uges VM:

“Jeg er fortrøstningsfuld efter de sidste par konkurrencer, og håber selvfølgelig, at vores gymnaster gør det godt ved VM”, siger han, mens han samtidig lægger vægt på, at DMT er en uforudsigelig sportsgren, hvor en lille fejl i det første spring hurtigt kan betyde, at det næste spring ikke går som planlagt. Derfor er det også svært at sætte sig en præcis målsætning ved VM:

“Jeg håber bare, at gymnasterne kan levere nogle gode spring, og så må vi se, hvilke placeringer det rækker til i den individuelle konkurrence, men det ville da være fantastisk, hvis vi kunne komme med i holdfinalen”, siger landstræneren. 

Ved VM er formatet således, at hvert hold må deltage med fire springere, hvor det kun er de bedste tre karakterer, der tæller med i holdkonkurrencen. 

VM i trampolin, tumbling og DMT starter på torsdag. Du kan stadig nå at sikre dig billetter her

Følg DMT, trampolin og tumbling på Facebook