Dobbelt sølv og dobbelt bronze til KTK ved DM senior hold - GymDanmark

Dobbelt sølv og dobbelt bronze til KTK ved DM senior hold

Artiklen er indsendt af Københavns Trampolinklub (KTK)

Dette var første år at det lykkedes KTK at få flere end et hold af hvert køn op på skamlen.
I herrernes række leverede de fire herrer Daniel Vidstrup, Máte Toro, Martin Wagner Christensen og Jakob Schoppe en stabil præstation i finalen og indtog en komfortabel sølvmedalje efter vinderne fra Haslev. Sidstnævnte Jakob Schoppe fik gennemført sin svære frie som han skal levere til VM sidst i november i Odense, og DMet var således en god optakt til det kommende VM. Martin Wagner Christensen deltager i junior VM, som bliver afholdt ugen efter VM og gennemførte også hans svære øvelse i konkurrencen. Men disse fire herrer var ikke de eneste KTKere på præmieskamlen. Det lykkedes nemlig også de fire ungdomsspringere, Jacob Rasmussen (15), Oscar Lynnerup Andersen, Alfred Krydsfeldtog Emil Krydsfeldt (alle 14) at komme op på præmiepodiet, i det de efter fire stabile øvelser med høj kvalitet lykkedes at gå forbi Haslevs andet hold i finalen. De tre sidstnævnte, Oscar, Alfred og Emil skal ligeledes repræsentere Danmark ved junior VM til december i Odense.

På damesiden var der også godt besat af KTKere på medaljeskamlen. Sidste år vandt KTK for damerne, men i år lykkedes det lige netop ikke, selvom KTKs førsteholdsdamer gjorde alt hvad de kunne, og leverede en meget målrettet indsats i finalen: De endte på andenpladsen kun 0,7 point efter Haslev. KTK førstehold bestod af Helena Mogensen, som også repræsenterer Danmark til VM sidst i november, Smilla Thea Jensen (U12- og U14 Danmarksmester 2015), Xenia Pobloth og Sofie Landberg, som skal repræsentere Danmark ved ungdoms VM primo december i U12 rækken. Til gengæld kom KTKs andet damehold ligeledes på medaljeskamlen med en sikker tredjeplads. KTKs andet hold bestod af Freya Guillaume, Malou Rosenquist, Frida Forsby, samt Alma Lynnerup Andersen, som ligesom Sofie stiller op i U12 pigerækken til Ungdoms VM til december.

Trods skuffelsen over at det var ”lige ved og næsten” at KTKs damer kunne hente guldet hjem, glæder KTKs sportschef sig over det generelt meget høje niveau KTK leverede ved stævnet med hele 4 ud af 6 placeringer på medaljeskamlen. Dette lover endnu bedre for fremtiden, i det ungdomstalentmassen er stærkere og bredere end nogensinde før i KTK. Dette kan også ses i og med at KTK er den danske klub der har flest deltagere repræsenterede ved ungdoms VM, nemlig alle de seks førnævnte udøvere Sofie Landberg og Alma Lynnerup Andersen i U12 pigerækken, Oscar Lynnerup Andersen, Alfred Krydsfeldt og Emil Krydsfeldt i U14 drengerækken samt Martin Wagner Christensen i U18 herrerækken. Og så skal det da også nævnes at det er allerførste år at KTK har en – og i dette tilfælde to – udøvere repræsenteret ved VM for seniorer siden tredobbelt OL-deltager Peter Jensen, nemlig Jakob Schoppe og Helena Mogensen.

Nu skal de næste uger stå på koncentreret og intens træning frem mod VM og ungdoms VM, og klubben glæder sig til at følge udøverne ilden fra det går løs d. 26. november i Arena Fyn.

Læs alt om VM i Trampolin, Tumbling og DMT her