To guld og en bronze, ved NM i TeamGym - GymDanmark

To guld og en bronze, ved NM i TeamGym

Af: Lasse Smed Vels Jensen/GYMNASTEN

Vi befandt os i byen Reykjavik. Husene var matte i farverne og temperaturen var under frysepunktet. Gaderne havde på mange måder mangel på udtryk, men dette var ikke tilfældet i den tætpakkede hal, hvor konkurrencen fandt sted. Tilskuerrækkerne var fyldte med tilhængere fra hele Norden, som var kommet for at bakke sit land op.

Danmark blev stærkt repræsenteret med seks af de absolut bedste klubber vi har i dansk TeamGym konkurrencegymnastik. Gladsaxe, Greve, Gadstrup, Ollerup, Teamgym Aarhus og Gjellerup Sdr.

Mange af de nordiske trupper var på et ekstremt højt niveau, så selvom fredagens testkonkurrence havde gode resultater, var det ikke kun en selvtilfreds følelse der fyldte gymnasternes maver, da danskerne skulle i seng.

– Jeg kunne slet ikke sove. Vi havde hundrede procent styr på alt, men jeg var så spændt på hvad der kunne ske, fortæller Joakim Vilhelmsen, Gjellerup Sdr.

Resultater

Herre
Guld til Gjellerup Sdr. 
Bronze til TeamGym Aarhus

Mix
Guld til Gadstrup Teamgym
Ollerup GF nr. 5

Dame
Greve Gymnastik og Trampolin nr. 5
Gladsaxe nr. 6

Se alle resultater her

Glædesskrig og nederlag

Lørdag. Konkurrencedag. Holdene ankom tidligt til hallen for at varme ordentligt op – både fysisk men i den grad også mentalt.

Mixrækkerne er de første der skulle konkurrere, og udfaldet var desværre med blandede følelser. Ollerup og Gadstrup er de danske mixhold, og begge hold har tidligere vist, at de har hvad der skal til, for at nå hele vejen. Ollerup mister desværre nogle vigtige point i deres springomgange, som gør at de bliver placeret udenfor medaljerækkevide. Gadstrup-truppen kommer dog en del tættere på medaljeskamlen. Faktisk helt til tops! Med store spring og sikre landinger, bliver de kåret som Nordens absolut bedste mixhold, med en score på hele 56.883 point. I omklædningsrummet, efter kåringen, var stemningen helt i top, og gymnasterne var lykkelige over at have nået deres mål.

De danske damehold leverede også nogle meget fine præstationer. Både Greve og Gladsaxe sprang på højt niveau og undlod at kikse for meget. Desværre kunne de ikke hamle op imod Stjarnan, de islandske damer, som tog guldet.

– Vi bliver nødt til at være realistiske,
fortæller Emilie Mogensen fra Greve, som allerede var klar over at kampen om podiepladserne ville være hård. Greve og Gladsaxe endte på en henholdsvis 5. og 6. plads.

TeamGym Aarhus og Gjellerup Sdr. er de to danske herrehold, som deltog i konkurrencen. TeamGym Aarhus leverede en solid springpræstation. Kun et enkelt fald bliver det til i alt, og deres sikkerhed samt sværhedsgrad bragte dem et godt stykke op på pointtavlen. Men træneren, Kristoffer Lund, havde håbet på et lidt bedre resultat.

– Selvom vi leverede en fin sprængmæssig præstation, havde rytmen nogle store udfald. Vi er tilfredse, men ville gerne have truet Gjellerup og Brommaherre lidt mere end vi gjorde, siger Kristoffer. TeamGym Aarhus får 59.616, og fik bronze.

Gjellerup Sdr. var blevet vurderet som storfavoritter af rigtig mange af landets gymnaster, så forventningerne om dansk herreguld var tårnhøjt hos mange. Når man forhørte sig hos de danske fans var Brommagymnasterne dem som for alvor kunne presse Danmark. Deres sværhed, især i trampet, var meget høj og dette bekymrede især Gjellerup Sdr.

– Vi skal stå alle 18 trampolin spring nu, hvis vi skal vinde,
fortalte Joakim Vilhelmsen fra Gjellerup Sdr. lige inden danskerne skulle springe, som det allersidste hold. Og helt fejlfrit blev det desværre ikke for Gjellerup. Tre ud af seks spring landede ikke i sidste omgang, og frustrationerne var tydelige.

Men har danskerne leveret hvad der skulle til, for at tage guldet med tilbage til Danmark? Det havde de! Gjellerup endte på en 1. plads med kun 0.06 point ned til Bromma’erne.

To guld medaljer og en bronze blev det i alt til for danskerne. Stolte trænere, fans, gymnaster og især en stolt formand for GymDanmark TeamGym, som også var med under konkurrencen.

Som formand er det et privilegie at få  lov til at rejse med de danske hold. Jeg kommer tæt på gymnasterne og trænerne og mærker den professionalisme, der karakteriserer holdene, fortæller Frank Veje Jakobsen, formand for GymDanmark TeamGym.

Frank er meget stolt af det danske guld. Han forklarer at det Nordiske guld er det ypperste man kan nå, som et klubhold, og han er glad for at det er i Danmark.

NM var en dansk succes og det var tydeligt at mærke, at noget rigtigt var sket, da den danske nationalmelodi spillede over hallens højtalere – to gange.

Se klip fra NM i TeamGym på facebook her