International erfaring til idrætsgymnaster fra KG66 - GymDanmark

International erfaring til idrætsgymnaster fra KG66

Otte juniorgymnaster fra KG66 inklusiv den nordiske juniormester, Marie Skammelsen, rejser i næste uge til Malta, hvor de for første gang deltager ved en international invitationskonkurrence for juniorer på Malta. Udover det danske hold er gymnaster fra ni andre lande tilmeldt konkurrencen. Stærke gymnastiknationer som Japan, Italien og England, der lige har vundet bronze ved VM i Glasgow, er blandt de repræsenterede lande ved konkurrencen. Selvom det danske hold er oppe mod stærke hold, er landstræneren i kvindelig idrætsgymnastik Bernadett Balazs optimistisk og håber på et godt resultat:

“Vi har ikke tidligere deltaget i denne konkurrence, så vi ved ikke så meget om niveauet udover, at vi selvfølgelig er klar over, at der er flere stærke gymnastiknationer blandt de deltagende hold. Alligevel håber vi, at vi kan blande os i kampen om medaljer i holdkonkurrencen, og så håber jeg, at alle vores gymnaster kommer igennem konkurrencen uden større fejl”, siger hun. 

Vigtig international erfaring

Forventningerne til de individuelle resultater er primært rettet mod Marie Skammelsen, der har haft en fornem konkurrencesæson, der udover nordisk guld tæller en femteplads i spring over hest ved sommerens Europæiske ungdoms-OL. Desuden deltog Marie i sidste weekend ved en anden invitationskonkurrence i Hamborg, hvor hun kom godt igennem alle fire discipliner og opnåde solide 50,5 point i mangekampen. 

“Jeg håber, at Marie endnu en gang kan score over 50 point og placere sig godt i mangekampen. Derudover er konkurrencen en oplagt mulighed for, at vores andre gymnaster, kan få noget international erfaring inden forårssæsonen”, udtaler landstræneren. 

Udover Marie Skammelsen deltager Victoria Schilling, Isabella Bøckhaus, Lea Straus, Liv Straus, Victoria Kajø, Camille Rasmussen og Emilie Midtbøll i konkurrencen på Malta. 

 

Følg idrætsgymnastik på Facebook, og følg GymDanmark på Instagram og Spapchat (gymdanmark). 

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen