Kongeligt besøg ved VM i Odense - GymDanmark

Kongeligt besøg ved VM i Odense

Her får Kronprinsen mulighed for at se trampolin, tumbling og DMT i verdensklasse, når de i alt 500 gymnaster ved verdensmesterskaberne udfordrer luftrummet i Sparekassen Fyn Arena.

GymDanmark, Sport Event Fyn og  Sport Event Denmark samarbejder om at skabe de bedste rammer for begivenheden, så springere, publikum og gæster fra ind- og udland får en god og eventyrlig oplevelse, og arrangørerne ser frem til at tage i mod Kronprinsen.

Arrangørerne ser det kongelige besøg som en oplagt mulighed for at skabe positiv opmærksomhed omkring mesterskabet, gymnastik og Fyn. Og publikum kan allerede nu sikre sig billetter til både VM og den efterfølgende uges ungdomsverdensmesterskab WAG.

Køb din billet til VM i Trampolin, Tumbling og DMT her

Med det kongelige besøg følger ekstra positiv opmærksomhed på både mesterskabet og sporten, og gymnaster såvel som publikum får en særlig oplevelse.

”Det har stor betydning for os, at Kronprinsen deltager og viser sin anerkendelse af vores sport og det store arbejde, der ligger i at arrangere et internationalt mesterskab,” siger formanden for GymDanmark, Flemming Knudsen, som håber på, at mange vil følge Kronprinsens eksempel og komme på besøg i arenaen.

Ligesom forbundet er man også i Odense og hos Sport Event Denmark beærede over det kongelige besøg:
”Vi er beærede over og meget glade for, at Kronprinsen atter lægger sin vej forbi en stor international sportsevent i Danmark og denne gang i Odense. Og vi er ikke mindst stolte over at kunne invitere Kronprinsen, som også er IOC medlem, til et mesterskab, hvor der bl.a også kæmpes om olympisk kvalifikation,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

”I Odense er vi meget glade for, at Kronprins Frederik viser interesse for vores værtsskab for trampolin VM. Vi satser på store internationale sportsevents, som vi kan bruge som afsæt til at fortælle om Fyn, og den transformation af Odense til en moderne storby, vi har sat gang i, ” siger Odenses borgmester Anker Boye.

FAKTA OM VM OG WAGC

  • VM2015 i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense, den 26. – 29. november
  • WAGC2015 (World Age Group Competition) for ungdomsårgangene afholdes fra den 3. – 6. december, også i Arena Fyn
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der kæmper om VM-medaljer
  • VM og WAGC 2015 afholdes med mere end 2.000 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang var ved VM i 2001 –  ligeledes i Odense

Læs alt om VM2015 her 
Presseakkreditering til VM2015 her

FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning.