De Nordiske Mesterskaber i TeamGym - GymDanmark

De Nordiske Mesterskaber i TeamGym

Af Rikke Wexiø Jensen

De nordiske mesterskaber, som kun afholdes hvert andet år, skal afgøres denne weekend. De to bedste danske klubhold skal konkurrerer mod klubhold fra Norge, Sverige og Island. Kampen mellem de nordiske lande har altid været nervepirrende og tæt, da styrkeforholdet mellem landene kun er blevet tættere gennem årene. Ved NM 2013 blev guldet fordelt mellem Sverige, Danmark og Island, men i år er der fri kamp om den eftertragtede pokal.

Herre-konkurrencen
I herre-konkurrencen skal Gjellerup Sdr. S. G. & I og TeamGym Århus tage kampen op mod de forsvarende nordiske mestre og nykåret svenske mestre fra GF Bromma Gymnasterna. De danske mestre fra Gjellerup Sdr. har siden Winners Final i juni arbejdet videre på at øge niveauet til NM.

Træner for Gjellerup Sdr. Bent Ole Hvid udtaler om deres forberedelse: ‘Vi har haft en super forberedelses periode, hvor alle har arbejdet ekstremt hårdt for at nå vore mål. Vi er klar og glæder os til at lave en top præstation på Island’.

Udover at have haft en god forberedelse, har Gjellerup Sdr. klare mål om at slå deres største konkurrenter fra TeamGym Århus og GF Bromma Gymnasterna: ‘Vort mål er, at gennemføre vore tre rotationer på absolut højeste niveau, og så håber vi det er nok til, at vi kan rejse hjem som Nordens bedste Herre hold’.

Der er ingen tvivl om at Gjellerup Sdr. er klar til at tage kampen om guldet op, og det lader til at blive en virkelig spændende konkurrence.

Mix-konkurrencen
I mix-rækken skal Danmark repræsenteres af de danske mestre fra Gadstrup TeamGym samt Ollerup GF.

Gadstrup har i modsætning til Gjellerup Sdr. haft brug for en anden forberedelses tilgang. De har haft mange gymnaster, som har haft en lang sæson sidste år, da de både skulle præsterer til EM i efteråret 2014, og igen i foråret ved Winners Final.

Chef-rytmetræner Christina Jakobsen fortæller: ‘Derfor var det vigtigt for os at give gymnasterne en god sommerferie, hvor de kunne samle kræfter og motivation til en ny og spændende sæson med NM 2015 som første store mål’.

Selvom gymnasterne over sommeren har fået en pause, har de fundet motivationen til at kæmpe frem mod NM, og deres sammenhold og fællesskab er blevet stærkere under forberedelserne. Målet for de forsvarende danske mestre er at fuldføre konkurrencen med tre tilfredsstillende rotationer, som forhåbentlig kan føre til en medalje.

Dame-konkurrencen
I dame-rækken skal de danske mestre fra Greve Gymnastik og Trampolin samt Gladsaxe IF repræsentere Danmark. Dame holdene fra især Sverige og Island har en lang tradition med virkelig dygtige gymnaster, og det bliver derfor en hård kamp for de danske dame-hold. Intet er dog afgjort, før det sidste spring er landet, og det bliver en spændende konkurrence at følge.

Livestreaming
Hvis du vil følge, støtte og heppe på de danske klubber til NM fra Danmark, så kan du se konkurrencen på live-stream. Se linket på facebook så snart vi har det.

Husk derudover at du kan følge med hele weekenden fra Island på GymDanmark TeamGym facebookside.

Tid og sted
NM afholdes I Reykjavik på Island fra d. 12-15. November.

Gense de danske klubhold
Vil du lade op til NM ved at gense de danske repræsentanter, kan du gense Winners Final på GymDanmark YouTube