Parkour i Brande - GymDanmark

Parkour i Brande

 

Det kan være svært at starte en ny aktivitet op i gymnastikforeningen. I Brande slog de to fluer med et smæk, for at se om det måske kunne skabe noget nyt i foreningen; Kursus kombineret med workshop.

 

Parkour grundkursus

Brande Gymnastik og Ungdomsforening (BGU) har i samarbejde med Brande kommune afholdt et ”Vi bevæger” arrangement. Målet med arrangementet var at få flere unge i Brande til at dyrke idræt. BGU valgte at lave et Parkour grundkursus, hvor instruktørerne i foreningen blev undervist i grundteknikkerne indenfor Parkour. 

 

Parkour workshop

Efter kurset, blev døren åbnet og 20 friske drenge var klar på en Parkour workshop. Der blev virkelig gået til den. Der var et højt energiniveau og drengene prøvede med stor ihærdighed at lære nogle imponerende Parkour, som de måske kunne fyre af i skolegården om mandagen.

Gymdanmarks Forbundsinstruktører Jacob Andersen og Benjamin Olsen var meget imponeret over drengene gå på mod. BGU håber efterfølgende på at workshoppen har givet grobund for, at de kan starte et Parkour hold op med bl.a. drengene fra workshoppen.