Danske piger i hårdt selskab ved VM i idrætsgymnastik - GymDanmark

Danske piger i hårdt selskab ved VM i idrætsgymnastik

Årets OL-kvalificerende VM i Glasgow er deltagermæssigt det største VM, der nogensinde har fundet sted. I alt deltog 261 gymnaster i kvindernes kvalifikation, der blev afviklet den 23. og 24. oktober. Danmark var repræsenteret med Michelle Lauritsen, Linnea Wang og Sarah El-Dabagh, som kom med i sidste øjeblik efter et afbud fra skadede Mette Hulgaard

Den blot 16-årige Linnea Wang fra VIK Aarhus leverede det bedste danske resultat i mangekampen med en samlet score på 47,864. Linnea kom godt fra start i spring over hest med et vellykket Yurchenko-spring og kom fint igennem sin øvelse i barren. Efterfølgende kom hun i problemer på bommen, hvor hun efter et fald måtte indkassere et stort fradrag. Linnea sluttede dog konkurrencen af med en flot gulvøvelse, som indeholdt en ny springserie med en dobbelt baglæns salto med hel skrue. Linnea sluttede som nr. 135 i mangekampen. 

19-årige Sarah El-Dabagh fra VIK Aarhus var ligeledes med i mangekampen, hvor hun med en score på 44, 233 blev nummer 178 i mangekampen. Ligesom Linnea kom Sarah fint igennem konkurrencen i tre discipliner, mens hun måtte en tur ned fra bommen. 

Den mest erfarne danske deltager, 27-årige Michelle Lauritsen fra KG66, havde planer om at deltage i mangekampen for første gang i flere år. De sidste par år har hun primært fokuseret på favoritdisciplinerne spring over hest og barre, men valgte tidligere i år at genoptage mangekampen, da mangekampen er den eneste mulighed for at kvalificere sig til OL. I dagene inden VM fik hun dog problemer med achillessenen, som gjorde, at hun var nødt til at trække sig fra mangekampen for kun at fokusere på barreøvelsen. I barren lykkedes det Michelle at komme igennem sin øvelse uden større fejl og score 12,1, som var nok til en placering som nummer 117 blandt de 237 deltagere i denne disciplin. 

Minimal sandsynlighed for dansk deltagelse ved for-OL

De officielle lister over nationer, der har fået én eller flere gymnaster kvalificeret til for-OL (den endelige OL-kvalifikation) i april er endnu ikke tilgængelige. Det skyldes, at medaljetagerne i disciplinfinalerne kvalificerer sig direkte til OL, hvilket udløser ekstra pladser til nationer, der ikke allerede har en gymnast kvalificeret til for-OL. Det er en kompliceret kvalifikationsproces, og selvom intet på nuværende tidspunkt er afgjort, er sandsynligheden for dansk deltagelse ved for-OL minimal. 

“Pigerne gjorde det godt ved årests VM. Der var selvfølgelig nogle fejl undervejs, men overvejende leverede de tre danske gymnaster gode øvelser. Vi må blot konstatere, at niveauet simpelthen har været så højt, at vores gymnaster ikke kunne blande sig i toppen. Med vores bedstplacerede mangekæmper som nummer 135 ser det på nuværende tidspunkt ikke ud til, at vi får en gymnast med videre i OL-kvalifikationsprocessen”, siger GymDanmarks elitechef Henrik Bertelsen. Han er dog optimistisk, når han tænker på fremtiden:

“Vi har efterhånden rigtig mange store gymnastiktalenter, der endnu ikke har alderen til at konkurrere internationalt, så hvis vi ikke får en gymnast med til OL i Rio, tror jeg helt sikkert, at vi har gode chancer for at det lykkes at få en gymnast med til OL i Tokyo i 2020”, siger han. 

De danske herrers kvalifikation ved VM starter i eftermiddag. 

 

Følg med i VM i idrætsgymnastik på Facebook, Instagram eller tilføj GymDanmark (med brugernavet gymdanmark) på SnapChat for at få løbende updates fra de danske gymnaster.