Temaaften: Hvordan tackler man børn med særlige behov på foreningens hold? - GymDanmark

Temaaften: Hvordan tackler man børn med særlige behov på foreningens hold?

GymDanmark og Dansk Svømmeunion inviterer til en fælles spændende temaaften mandag den 2. november om børn med særlige behov (børn med lettere vanskeligheder som mild ADHD, koncentrationsbesvær m.m.). Aftenen henvender sig særligt til svømmeskoleledere, gymnastikledere, instruktører, bestyrelsesmedlemmer og andre med interesse i at opnå viden om børn med særlige behov.

 

Indhold

Kom og få input og sparring på, hvordan I bedst muligt tackler børn med særlige behov, som går på svømmeklubbens/ gymnastikforeningens “almindelige” hold. Få blandt andet svar på:

– Hvordan opdager man børn med særlige behov?

– Hvordan skal man som træner håndtere børn med særlige behov

– Skal de have ekstra opmærksomhed, eller skal de håndteres ligesom de øvrige svømmere/gymnaster på holdet?

– Bør man involvere børnenes forældre, eller er det bedre at lade være?

Fokus vil være på klubbernes eksisterende gymnastikhold/svømmehold, og inklusion af børn med særlige behov på disse. Der vil således IKKE blive lagt vægt på oprettelse af særlige hold for børn med særlige behov. Aftenen vil bestå af en kombination af interessante oplæg, viden fra praksis på området og erfaringsudveksling mellem gymnastik- og svømmeklubber.

 

Program

18.00 – 18.45: Hvordan tackler man børn med særlige behov? Hvad skal man som træner/leder være særligt opmærksom på? v/ Tina Madegaard, pædagog med speciale i børn med særlige behov og flere års erfaring som træner

18.45-19.15: Erfaringer med målgruppen i en gymnastikforening v/ Betina Pelc, trampolininstruktør i Københavns Trampolin Klub med stor erfaring med målgruppen.

19.15-19.45: Erfaringer med målgruppen i en svømmeklub v/ Connie Højgaard, svømmeskoleleder i JGI-Swim med stor erfaring med målgruppen

19.45-20.45: Spisning og sparring klubberne imellem Bring jeres erfaringer i spil og få input til diverse problemstillinger

 

Tilmelding og praktisk info

Det er GRATIS at deltage i denne temaaften, men af hensyn til maden er tilmelding nødvendigt (se nedenfor). Der vil blive serveret en let aftensmad (sandwich eller lignende). Tilmeldingsfristen er d. 28. oktober og tilmelding sker her.

Temaaftenens foregår i Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby – Lokale: Allan Simonsen

Har du spørgsmål til arrangementet er du velkommen til at kontakte jeres lokale konsulent.