VM-delegationen på plads i Glasgow - GymDanmark

VM-delegationen på plads i Glasgow

Alle delegationer er i denne uge ankommet i Glasgow, hvor årets OL-kvalificerende VM i idrætsgymnastik finder sted. De seks danske gymnaster har været i byen et par dage, hvor de har trænet og finpudset deres øvelser inden konkurrencen, der starter i weekenden. 

De danske mænd er repræsenteret med Marcus Frandsen (Gefion), Joao Marcus Fuglsig (VIK) og Joachim Winther (ligeledes fra VIK), der kom med i sidste øjeblik efter Helge Vammen måtte melde afbud på grund af en overreven bicepssene. Alle tre gymnaster har haft en fin forberedelse frem mod sæsonens vigtigste konkurrence og er i god form. Inden VM har gymnaster haft tre konkurrencer, hvor især Marcus Frandsen har vist, at formen er ved at være på plads. 

De danske kvinder stiller med Michelle Lauritsen (KG66), Linnea Wang (VIK) og Sarah El-Dabagh (ligeledes fra VIK), der er kommet med efter Mette Hulgaard måtte trække sig på grund af et træthedsbrud i skinnebenet. Ligesom herrerne er de i fin form og ikke mindst skadesfrie inden den første OL-kvalifikation. 

Målet er en plads til for-OL i Rio

Kvalifikationen til OL er en forholdsvis kompliceret proces, hvor man ikke på forhånd er klar over, hvilken placering eller hvor mange point man skal score for at kvalificere sig til de eftertragtede Olympiske Lege. De første, der kvalificerer sig direkte til OL, er de otte bedste hold samt medaljetagerne i de enkelte discipliner. Det vil sige, at den eneste mulighed for, at en dansker kvalificerer sig, er via mangekampsresultatet. Derfor stiller alle seks danskere op i samtlige discipliner. De gælder også Michelle Lauritsen, som de sidste år ikke har konkurreret i alle discipliner for at fokusere på favoritdisciplinerne barre og spring over hest. For de danske gymnaster er der ikke mulighed for at kvalificere sig direkte til OL via årets VM, men der er mulighed for at skaffe en nationsplads til for-OL i april, hvor de sidste OL-billetter uddeles. 

“Vi har i mange år arbejdet frem mod netop OL-kvalifikationen, og derfor er det ekstremt ærgerligt, at vores to stærkeste kort får skader lige her i slutspurten. Mulighederne for dansk OL-deltagelse i Rio til næste sommer er reducerede, men stadig eksisterende. Nu må vi bare håbe, at de øvrige gymnaster gør en god figur ved VM, og så må vi se, hvad det rækker til”, har GymDanmarks elitechef Henrik Bertelsen tidligere udtalt. 

Her skal danskerne i konkurrence

De danske kvinder skal i konkurrence lørdag den 24. oktober, hvorefter det er muligt at finde ud af, om Danmark får en gymnast med videre til for-OL. De danske herrer skal i ilden søndag den 25. oktober. Herrernes indledende runder slutter først mandag aften den 26. oktober, hvorefter det vil vise sig, om én af gymnasterne sikrer en dansk plads til den endelige OL-kvalifikation. 

Følg med danskerne på Facebook, instagram, samt på snapchat: GymDanmark

Se den officielle hjemmeside her