VM & WAGC tumblere på plads - GymDanmark

VM & WAGC tumblere på plads

At komme med til VM eller WAGC på hjemmebane er for mange af dagens tumblere, et mål de har arbejdet sig hen i mod, igennem flere år.

Det er derfor også en yderst tilfreds Michael Jensen, seniorlandstræner der siger ’Det niveau som tumblerne har netop nu, er det bedste nogensinde. Min vurdering er, at vi pt. er fjerde bedste nation i verden. Vi har haft mange gode testkonkurrencer, som har været hårde for gymnasterne, men det har været rigtig god konkurrencetræning. – Hos seniorherrerne gik de tre første pladser til de tumblere der har klaret sig bedst i udtagelseskonkurrencerne. Den fjerde plads gik til Adam Sharf Matthiesen som grundet mindre skade, ikke har deltaget i udtagelseskonkurrencerne, og derfor er udvalgt på baggrund af hvad han normalt præsterer. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med den danske trup, også i 17-18 års-gruppen er vi rigtig godt kørende og kan lugte metal til WAGC. Og så er det i øvrigt første gang vi stiller med et fuldt hold til VM på både herre og damesiden’, smiler en glad Michael Jensen.

Se den samlede pointstilling her

Deltagerne ved VM
Herrerne: Anders Emil Wesch (OGF), Lasse Pihl Høi Sørensen (OGF), Rasmus Gaarde Sørensen (Silkeborg P/D), Adam Scharf Matthiesen (OGF) og reserve Johan Hvidemose (OGF).

Damerne: Johanne Lassen Nørby (OGF), Sara Ravnholdt Ørskov (Outrup GUB), Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsen (VGF89) og Anne-Sofie Juhl Jørgensen (VGF89).

Deltagerne ved World Age Group Competition (WAGC)
17-18 år: Elias Sögaard Green (VGF89) Johannes Juul Sømod (OGF), Kristoffer Krüger (Silkeborg P/D) og Morten Juul Sørensen (OGF).

15-16 år: Christoffer Scherrebeck Krog (Flemming) David Henri Oliver Erbs (OGF), Emil Vibæk Frederiksen (OGF) og Rasmus Steffensen (Silkeborg P/D), Freja Søgaard Leegaard Sørensen (Vesterlund) og Sara La Cour Hansen (OGF).

13-14 år: Adam Andreas Kleist Winther (VGF89) Andreas Leino Lucassen (VGF89), Martin Abildgaard (Silkeborg P/D). Christine Møldgaard (Silkeborg P/D) og Johanne Dickmeiss (OGF).

11-12 år: Anders Reinholt Mortensen (OGF) Jonathan Bonnichsen (VBIF), Mads Lykke Hansen, (OGF) og Magnus Lindholmer (Oure Gudme). Alberte Nørgaard Andersen (Silkeborg P/D), Emilie Juliane Bech Hansen (VGF89), Sissel Lentz Christensen (OGF) og Victoria Kathrine Thomsen (Outrup GUB).

Se den samlede udtagelse af VM & WAGC-deltagere her

Fremtidens tumblere
Også en super tilfreds juniorlandstræner Sebastion Bro er yderst tilfreds med dagens udtagelser og siger ’Det er en super taltenfuld trup vi har med til WAGC, det er fremtidens tumbling-stjerner som består af både nye og erfarne gymnaster. Niveauet fortæller meget om en rigtig god grobund for dansk tumbling, som i mine øjne ser rigtig lys ud. Jeg forventer finalepladser i flere af grupperne, og har næsen sat mod metal. Publikum kan godt glæde sig til en rigtig god oplevelse’ smiler Sebastian.

Omkring 50 gymnaster har kæmpet i mere end et år, om de 9 x 4 pladser. Fire trænere; Michael Jensen (Senior), Sebastian Bro (Junior), Christian Søndergaard Hansen (Talent) og Christian Franker (Ass. talent), står bag de mange tumblere.

Køb billet til VM & WAG, og læs alt om VM her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen