Endnu et VM-afbud: Mette Hulgaard skadet - GymDanmark

Endnu et VM-afbud: Mette Hulgaard skadet

Afbuddet fra 27-årige Mette Hulgaard kommer blot få dage efter, at GymDanmark kunne meddele, at Helge Vammen på grund af en overreven bicepssene måtte melde fra til VM. Mette Hulgaard fik torsdag aften ved et besøg på skadestuen konstateret et brud på fibula i skinnebenet – En skade, der kræver flere ugers pause og dermed også et afbud til det kommende OL-kvalificerende VM.

GymDanmarks elitechef, Henrik Bertelsen, udtaler:

“Set i lyset af, at vi lige har måttet erfare, at Helge Vammen ikke kommer til VM, er det selvfølgelig frustrerende at melde ud, at vores bedste kvindelige idrætsgymnast heller ikke kommer med”, siger han. 

Uden deltagelse af hverken Mette Hulgaard eller Helge Vammen er Danmarks muligheder for at opnå den eftertragtede kvalifikation til OL reduceret, mener Henrik Bertelsen. 

“Vi har i mange år arbejdet frem mod netop OL-kvalifikationen, og derfor er det ekstremt ærgerligt, at vores to stærkeste kort får skader lige her i slutspurten. Mulighederne for dansk OL-deltagelse i Rio til næste sommer er reducerede, men stadig eksisterende. Nu må vi bare håbe, at de øvrige gymnaster gør en god figur ved VM, og så må vi se, hvad det rækker til”, fortsætter elitechefen. 

Mette Hulgaards afbud betyder samtidig, at reserven Sarah El-Dabagh fra VIK Aarhus kommer med til VM sammen med Linnea Wang (ligeledes fra VIK) og Michelle Lauritsen fra KG66. 

GymDanmark ønsker Mette Hulgaard god bedring og håber, at hun snart vender stærkt tilbage.